Lions indsamler briller ved kommune- og regionsvalgetNår du går til valgurnen til den 16. november, kan du også donere dine brugte briller til Afrika. Lions klubberne i Horsens Kommune har opstillet indsamlingsbokse ved alle valgsteder i Horsens Kommune

- Vores brilleindsamlinger plejer at være populære, fx indsamlede Lions klubberne i Danmark ved sidste valg mere end 51.000 par briller, siger klubberne.

- og da vi plejer at have høj vælgerdeltagelse til valgene, håber vi på at kunne sætte en ny indsamlingsrekord. Med din hjælp!

Et glædelig gensyn

Når Lions deler briller ud, oplever vi stor glæde. Pludselig kan den synshæmmede se tydeligt igen. Specielt Afrika og Latinamerika er på modtagerlisten. Over 30.000 par briller forlader hvert år vores opmålingssteder for at blive fragtet ud i den store verden. Hovedparten af disse briller er blandt andet indsamlet gennem Lions.

Brillens rejse til nyt liv

Brillerne sendes til opmåling hos en af to produktionsskoler, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. Når de defekte briller er sorteret fra, ender man op med ca. 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions/Leos for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Syn er også et Lions fokus

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions fx var Lions med i udviklingen af den hvide blindestok, uddannelse af førerhunde, etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verden lande, har foretaget mæslingevaccinationer (mod blindhed) og m.m. Derfor er det også naturligt at syn og brilleindsamling er i fokus hos Lions klubberne i Danmark.

- Og der er brug for det: Hvert minut fødes der et nyt synshæmmet barn et eller andet sted i verden, slutter Lions klubberne i Horsens Kommune.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024