Masser af arrangementer og fælles indsatser skal accelerere genstarten i Horsens KommuneFoto: Hanne Nielsen

Sådan lød budskabet, da borgmester Peter Sørensen torsdag samlede repræsentanter fra detailhandel, turisme og oplevelsesbranche i Horsens Kommune til et online-møde om, hvordan hjulene hurtigt kan komme i omdrejninger, når Covid-19 slipper sit tag i danskernes hverdag.

Detailhandlen og turisme- og oplevelsesbranchen i Horsens Kommune har - lige som i resten af landet - haft svære kår under corona-pandemien det seneste år. Men med vacciner og forår på vej er der lys for enden af tunnelen, og derfor var brancherne torsdag samlet til dialogmøde med Horsens Kommune.

- Som kommune vil vi gøre, hvad vi kan ift. en genstart af de brancher, der har haft det særligt svært. Der kommer nye muligheder, når vi igen må shoppe, spise ude, gå til koncert, tage på konference osv., og dem skal vi i fællesskab være klar til at gribe, siger Mette Faust, vicedirektør for Kultur, Medborgerskab og Kommunikation i Horsens Kommune.

Myndighederne kalder denne vinter for den hårdeste del af pandemien. Men de aktuelle udfordringer var skudt lidt i baggrunden, da deltagerne på dialogmødet sammen så fremad.

- Det er klart, at vi alle sammen lider under restriktioner og forsamlingsforbud lige nu. Men vi skal også være glade for, at vi i Horsens har rigtig meget at genstarte, når virus begynder at forlade hverdagen. Horsens er en stærk kultur- og oplevelsesby, og det bliver endnu tydeligere, når vi samles på tværs på denne måde. Vores gæster opholder sig jo ikke 24 timer i døgnet på hotellet, og det har en kæmpe betydning for vores forretning, at de møder liv og oplevelser, når de bevæger sig ud i byen eller naturen, siger Søren Søltoft Holmboe, hoteldirektør på Hotel Opus.

På mødet kom deltagerne med en lang række indspark og gode idéer til, hvordan erhvervsliv, kommune og organisationer i fællesskab kommer godt i gang efter Covid-19, og der var stor enighed om det mest centrale budskab.

- Vi skal videre i fællesskab, være endnu bedre til at spille hinanden gode og huske alle de fælles gevinster, der kommer af et endnu tættere samarbejde, fortæller Søren Søltoft Holmboe, der selv tror og håber på, at denne sommer byder på samme "ketchup-effekt", som vi så i 2020, da danskerne strømmede til bl.a. kommunens hoteller og spisesteder, så snart restriktionerne lettede.

Mødet blev indledt med et overblik over, hvad Horsens Kommune, Kystlandet, Horsens & Friends og Horsens Ny Teater har på vej i form af bl.a. events, festivaler og projekter på både kort og langt sigt, og der var opbakning hele vejen rundt. Det er nemlig de mange oplevelser og arrangementer, der skal være med til at sætte fart på genstarten.

- Horsens er en kommune med mange arrangementer og events - i alle størrelser og former. Det skal vi være igen, når coronaen slipper sit tag. Vi kommer nok til at skrue op for aktivitetsniveauet over en periode i takt med, at Danmark åbner op. På den måde kan vi vænne os til igen at bruge byen, og får vi først folk herind, så skal vi også nok få dem ind i butikkerne, siger Michael Kongsmark, city manager i City Horsens, der samtidig understreger, at tryghed for de besøgende også fremadrettet vil være et stort fokus.

I det hele taget var stemningen god på mødet, hvor der også blev talt om bedre koordinering på tværs, fælles kalender, kviktest-mulighed for både butiksansatte og handlende, nationale hjælpepakker til de berørte erhverv, mere håndholdt hjælp til butikker og spisesteder, en kampagne, der skal understøtte handelslivet i Brædstrup og Horsens og på lidt længere sigt en ambition om, at Horsens kommer endnu mere på landkortet som en stærk konferenceby. En ambition, der kun bliver mere aktuel, når FÆNGSLETs nye Vestsal står klar til efteråret.

Deltagerne var dog enige om, at alle kræfter i første omgang skal lægges i en genstart, der skal bygge på fællesskab og masser af oplevelsesmuligheder. For det er noget, Horsens Kommune allerede er kendt for.

I den kommende tid vil Horsens Kommune i tæt samarbejde med bl.a. City Horsens, Brædstrup Handel og Erhverv og Destination Kystlandet arbejde videre med de forskellige indspark og ideer, der kan hjælpe detailhandel, kulturliv og turisme- og oplevelsesvirksomheder godt i gang igen, når Covid-19 slipper sit tag.

Deltagerne på mødet var:

 • City Horsens
 • Brædstrup Handel og Erhverv
 • Horsens & Friends
 • Destination Kystlandet
 • FÆNGSLET
 • Repræsentanter fra hotellerne i Horsens Kommune
 • Horsens Ny Teater
 • Industrimuseet
 • Horsens Kommune
 • Bytorv Horsens
   
Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021