Middelalderfestival 2020 er aflystDer bliver desværre ikke nogen middelalderfestival i Horsens i år. Foto: Hanne Nielsen

Horsens Middelalderfestival 2020 bliver aflyst. Det er nu en realitet efter lange overvejelser og et håb om at kunne rykke festivalen til et andet tidspunkt.

- Men vi må sande, at det ikke er realistisk at rykke en festival med så mange deltagere, fra både ind- og udland til et andet tidspunkt i år med den situation, vi er i nu, siger borgmester Peter Sørensen.

Aflysningen sker efter, at myndighederne den 6. april forlængede forsamlingsforbuddet gældende for store begivenheder frem til og med august på grund af Covid-19.

Horsens Kommunes kultur- og eventafdeling har haft travlt med at undersøge alternative muligheder for festivalen - uden held.

Betydning for mange mennesker

Horsens Middelalderfestival er Horsens' største tilbagevendende begivenhed, og de mange tusinde kunstnere og gæster, der normalt rejser til byen fra udlandet, er med til at gøre en gennemførelse endnu mere usikker.

Derfor aflyses årets festival, der skulle være foregået den 21. og 22. august 2020. Her skulle festivalen desuden have fejret 25-års jubilæum.

- Vi er selvfølgelig meget kede af, vi bliver nødt til at aflyse en festival, som i høj grad er et varemærke for byen. Med omkring 60.000 gæster har det her stor betydning for rigtigt mange mennesker. Men vi respekterer selvfølgelig myndighedernes beslutning og prioriterer sikkerheden omkring festivalen højest, siger Jakob Bille, der er formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget.

25 års jubilæet for festivalen forventes i stedet at blive fejret i 2021.

Udskudt fejring og online aktiviteter

Horsens Middelalderfestival er et af mange arrangementer i kulturkalenderen i Horsens, som er påvirket af den nuværende situation.

Åbningen af Langelinie, der skulle være afholdt den 2. maj, og den store fejring af renoveringen af Søndergade, der var planlagt til at blive holdt den sidste weekend i august, er indtil videre udskudt på ubestemt tid, mens man undersøger mulighederne og holder øje med udviklingen.

I mellemtiden er en lang række kulturaktiviteter rykket online på kulturinstitutionernes Facebook-sider og hjemmesider med arkæologi-udfordringer fra Horsens Museum, kreative konkurrencer på FÆNGSLET, en digital tur i skoven med Horsens Kommunes biblioteker, hjemmedans og plantefif hos Mærk Byen og meget, meget mere.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023