Ny motionsdag kickstarter bevægelsesaktiviteter(pressefoto)

Dansk Skoleidræt giver med Skolernes Forårsmotionsdag landets skoler mulighed for at sammensætte deres helt egen dag med bevægelsesaktiviteter, der styrker elevernes trivsel og klassens fællesskab.

Smilet skal frem på læben, kroppen i gang, humøret op og coronabekymringerne ned. Efter måneders undervisning bag en skærm og venner på afstand er det tid til at prioritere leg, bevægelse og sjove sociale oplevelser, der kan styrke elevernes trivsel og klassens sammenhold.

Derfor opfordres landets skoler til at afholde Skolernes Forårsmotionsdag som et nyt tilbud om at sammensætte en aktiv dag med fokus på glæde, bevægelse og fællesskab. Motionsdagen er rettet mod elever på alle klassetrin og som indhold til dagen, er der udarbejdet et omfattende katalog af inspirerende aktiviteter, så man lokalt kan tilrettelægge sin helt egen version af Skolernes Forårsmotionsdag.

- Efter en lang periode med hjemmeskole, hvor bevægelsen har haft lidt vanskelige vilkår, er det tid til at sætte fuld fart på aktive initiativer. Forskning viser, at bevægelse har en fantastisk evne til at styrke trivsel, og i kølvandet på corona-nedlukningen er det oplagt for skolerne at prioritere netop bevægelse. Det vil give eleverne gode fælles oplevelser. Man skal trives for at kunne lære og modtage undervisning, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Han understreger, at bevægelse er vigtigt for alle elever, og at der er sammensat et oplæg til en dag der indeholder aktiviteter og materialer, som alle lærere eller pædagoger kan bruge i planlægningen.

Forårsmotionsdagen gennemføres af Dansk Skoleidræt i samarbejde med DIF og DGI, som begge bidrager med relevante bevægelsesaktiviteter til det samlede katalog. Initiativet er finansieret af Børne- og Undervisningsministeriet, som led i en politisk aftale om at understøtte et fagligt løft og trivslen frem mod sommeren 2021.


Fakta om Skolernes Forårsmotionsdag

I uge 18-25 opfordres alle skoler til at afvikle Skolernes Forårsmotionsdag. Konceptet er klassebaseret, og den enkelte klasse/lærer kan selv vælge, hvornår i perioden dagen afholdes og i hvilket omfang. Læreren sammensætter et program ud fra kataloget af tilgængelige aktiviteter.

Alle aktiviteter tager udgangspunkt i et overordnet formål om at styrke fællesskab og bevægelse, og de kan sammensættes ud fra lokale forhold. Således kan motionsdagen afholdes klassevis for flere klasser/hele skolen, hvis de lokale forhold giver mulighed for det, mens den omvendt også kan afvikles virtuelt, hvis smittesituationen lokalt tilsiger det, eller der fortsat er hjemmeskole.

Alle materialer og aktivitetsforslag findes på www.skoleidraet.dk/foraarsmotionsdag

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021