Østbirk Skole afslører inspirerende kunstprojektViceskoleinspektør Poul Højvang. (Foto: Jørn Kildall)

Østbirk Skole har netop afsløret deres nyeste kunstprojekt, et engagerende samarbejde mellem 6. klasserne og kunstnerne Simon og Mette Damsgaard Nielsen. Kunstprojektet præsenterer en række inspirerende personligheder, som nu hænger på væggene.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Skoleleder Morten Stokholm Hansen indledte indvielsen af kunstprojektet med en præsentation af programmet for dagen. Kunstnerne og repræsentanter fra Gunnar Andersens Fond, Henrik Meldgaard og Flemming, deltog i arrangementet og bidrog med taler om kunstværket og dets betydning.

Vigtigt at kende historien

Viceskoleinspektør Poul Højvang understregede vigtigheden af at kende historien bag de store personligheder, der nu pryder skolens vægge. Han påpegede, at mange af dem, såsom Leonardo da Vinci og Niels Bohr, har haft betydning for mere end dem selv og har gjort en forskel i verden på trods af udfordrende livsvilkår. Højvang opfordrede eleverne til at blive nysgerrige og lære af disse menneskers bedrifter, lige fra Frida Kahlo og Tit Jensen til Moder Teresa og H.C. Andersen.

Et frugtbart samarbejde som bare giver igen

Kunstnerne Mette og Simon Damsgaard Nielsen har været med til at udsmykke Østbirk Skole i en årrække og har tidligere skabt kunstværker for skolen. Deres seneste projekt, der består af 25 portrætter, fokuserer på kendte personligheder og deres historier, inklusive Neil Armstrong, Dan Turèll og Dronning Margrethe II. Skolen planlægger også at integrere citater fra nogle af disse personligheder i det endelige kunstværk.

Gunnar Andersens Fond har støttet Østbirk Skoles kunstprojekter i tre år og har været en vigtig samarbejdspartner i processen. Fondens støtte har muliggjort skabelsen af kunst, hvor eleverne har været involveret, hvilket anses for væsentligt af skolens ledelse.
 

Skoleleder Morten Stokholm Hansen. (Foto: Jørn Kildall)

Skolen vil gøre det let at være barn

Med dette kunstprojekt ønsker Østbirk Skole at skabe et inspirerende læringsmiljø og understrege vigtigheden af at gøre skolen til et godt sted for børn. Som Poul Højvang sagde: "Hvis vi i skolen gør det let at være barn, så synes jeg, vi er lykkedes."

Projektet skaber en farverig og inspirerende ramme for eleverne på Østbirk Skole, der både kan nyde kunsten og samtidig lære om betydningsfulde personligheder og deres historier. Med støtte fra Gunnar Andersens Fond og samarbejde mellem skole og kunstnere har Østbirk Skole skabt et kunstværk, der vil inspirere eleverne i mange år fremover. Fra de videnskabelige bedrifter af Leonardo da Vinci og Niels Bohr, til kunstneriske udtryk som Frida Kahlo og H.C. Andersen, samt de historiske skikkelser som Neil Armstrong og Dronning Margrethe II, vil eleverne kunne trække på en mangfoldighed af inspirationskilder i deres daglige skoleliv.

Kunst skaber læring

Gennem dette kunstprojekt og samarbejdet mellem elever, kunstnere og fonde, er Østbirk Skole et lysende eksempel på, hvordan man kan skabe et stimulerende læringsmiljø, hvor børn kan udforske deres nysgerrighed, kreativitet og engagement i verden omkring dem. Og med personligheder som Tit Jensen, Moder Teresa og Dan Turèll repræsenteret på skolens vægge, vil eleverne også blive mindet om vigtigheden af medmenneskelighed, empati og det at gøre en forskel i verden.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024