Påskeudstilling i Den Gamle StationGlaskunst og maleri hos Dorthe Bent i Pakhuset

Traditionen tro er der igen i år påskeudstilling i Pakhuset på Den Gamle Station i Ørting.
 I år har Dorthe Bent inviteret 3 gæsteudstillere indenfor i Galleriet.
 Hun har lyst til at skabe en varieret og bred udstilling af kunsthåndværk og viser i år både glaskunst, maleri, sjove fugle, strik, tekstil og bronze.
 De 3 gæsteudstillere er Karin Jørgensen med sjove fugle, strik og tekstilkunstner Birgitte Lund og glaspuster Lisbeth Bidstrup Madsen.
 Birgitte Lund elsker at strikke og arbejde med tekstil på mange forskellige måder. Der er strikket beklædning og hæklede tæpper, puder og nogle syede nederdele. Der ud over er der strikket og hæklet påskepynt.
 Karin Jørgensen, bor i Nordjylland, så langt ude, at hendes nabo har en tipi. Karin laver mange forskellige ting. Fælles for det hele er det fabulerende, farverige og finurlige. Hun bliver inspireret af naturen omkring sig, i særdeleshed havet, hvor hun finder drivtømmer, som hun bruger på forskellige måder. Mennesker inspirerer hende også, tanker som bliver tænkt og alle de mærkværdige hændelser, vi alle sammen kommer ud for i det daglige.
 Lisbeth Bidstrup Madsen udstiller blæst glas. Hun er både uddannet landskabsarkitekt og glaspuster.
 I en årrække drev hun glaspusteri og Galleri i Vejers Strand, og hun var med til at etablere butiksfællesskabet ”Nr4 kunsthåndværk” i Gl. Munkegade i Aarhus. Hendes udtryk er lyst og moderne med klare farver og enkle former.
 Lisbeth er Dorthe Bents søster. De to søster har hver deres unikke stil, de har tidligere med stor succes udstillet sammen, deres meget forskellige stil matcher hinanden og danner en spændende helhed.
 Dorthe Bent viser både maleri, glas og bronze. Hun arbejder billedmæssigt med glasset ved at male på glasset og drysse med knust glas. Hun laver brugskunst, skåle og fade hvor glasset både har funktionel og æstetisk værdi. Det nyeste Dorthe har lavet er forårsblomster i glas, vintergækker, krokus og påskeliljer.
 Kyllingerne der står er ikke kun er i gule nuancer, de er i alle forårets farver.
 Dorthe Bent udstiller også sine nye smykker og figurer i bronze. De er fremstillet ved hun former smykker og figurer i voks der støbes ind i en gips form, hvor voksen da smeltes ud. I hulrum hældes flydende bronze. Formen slås i stykker og de rå bronze ting efterbearbejdes ved at slibe, pudses, patineres mm. Figurer og smykker er unika, der findes kun en af hver.
 Nye landskabsmalerier inspireret af popler, pryder væggene i det hyggelige gamle pakhus.
Der er åben alle dage i påsken fra 1. til 6. april fra kl. 11-16. Adressen er Den gamle station i Ørting, Horsensvej 155, Ørting, 8300 Odder.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021