Postnord Danmark Rundt rammer Østbirk: Det kommer til at gå rigtigt stærkt!(Foto: Dan Møller)

Cykel-feberen breder sig over landet, og snart får Østbirk en snert af Tour de France-stemning, når de professionelle cykelryttere suser gennem byen under Postnord Danmark Rundt.

Af Jørn Kildall. Foto: Dan Møller

Sommeren er fyldt med cykelentusiasme, og endnu engang kommer professionelle cykelryttere fra hele verden til Danmark for at dyste i det hæsblæsende Postnord Danmark Rundt. Danmarks egen Jonas Vingegaard, to år i træk klædt i den gule vindertrøje i Tour de France, har sat landet på cykelkortet, og nu kommer nogle af verdens bedste cykelryttere til vores egen baghave - Østbirk.

Fra Kjellerup til Yding Skovhøj

Anden etape af Postnord Danmark Rundt afvikles den 16. august. Starten går i Kjellerup, hvor rytterne sætter kursen sydover mod Ry. Efter 80 km når de Yding og begynder den stejle opstigning til Yding Skovhøj. Herefter fortsætter de i et hæsblæsende tempo nedad via Ejer og Rid, før de svinger skarpt til højre og sætter kursen mod Såby.
 

Snert af Champs-Élysées i Østbirk

Rytterne rammer Østbirk omkring kl. 16.15. De suser gennem den lange hovedgade, Storegade, som vi håber, vil få en snert af den euforiske stemning fra Champs-Élysées. Det kommer til at gå rigtigt stærkt her, da Storegade praktisk talt er helt uden stigningsprocenter. Ved byens eneste lyskryds svinger feltet skarpt til venstre og fortsætter på Vestbirkvej, hvor sprinterne vil kæmpe om point på vejen.

Mod Målstregen i Silkeborg

Ruten bevæger sig udad Rydalvej med retning mod Voervadsbro. Efter at have tilbagelagt 163 km skal vinderen af etapen findes, når rytterne krydser målstregen i Silkeborg. Så vær klar, Østbirk! Nu er det vores tur til at være en del af den intense cykelfeber, der breder sig over landet. Lad os give de professionelle ryttere en modtagelse, de sent vil glemme!
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024