Preloved tøjmarked i VestbirkPreloved betyder elsket tidligere, og rygtet om, at det var elsket tøj, der var på markedet i Vestbirk søndag, var nået vidt omkring. 

Tekst og fotos Per Bonde

Før dørene blev slået op kl. 11 søndag, var interesserede købere mødt op i stort tal, så parkeringspladsen ved forsamlingshuset var fyldt med biler, og på slaget 11 myldrede den store sal i forsamlingshuset med købeglade kunder.

Den cirkulære økonomi – også kaldet genbrug - har et stort publikum, der var i hvert fald kunder af alle slags. Lige fra de helt unge der ser genbrug som deres bidrag til at redde planeten, over familier der øjner en chance til at få fyldt garderoben til fornuftige priser, til kvalitetsbevidste shoppere der håber på at gøre det helt rigtige fund.

Der var selvfølgelig også dem, der bare kom for at støtte markedet ved at betale entreen. Sådan en var Oda, der ikke kom, fordi hun manglede tøj, men som hun sagde – jeg har da penge med, hvis nu jeg skulle falde over noget. Så vidt jeg lige kunne se, blev det en kop kaffe og en grøntsags tallerken med humus Oda faldt over, eller måske var det Else-Marie.

En fed dag

For Frida er det lidt anderledes. Hun er ung, og ser med stor bekymring på klimaets udvikling, så for hende er dagens tøjmarked som en af måderne, hun kan bidrage til at reducere co2 aftrykket. For øvrigt synes hun, at der er meget mere forskelligt at vælge imellem på tøjmarkedet end når hun går i butikkerne på strøget i Horsens, så Frida har haft en ”fed” dag.

Claus stod i døren og kiggede ind. Min kone er med til at arrangere, fortalte han, så jeg er lidt nysgerrig på, hvordan det går. Claus blev standhaftigt stående udenfor fristelserne og måske også risikoen for at blive sat i arbejde af fruen.
 

Stor tilfredshed

Det er andet år, der er tøjmarked i Vestbirk forsamlingshus, og der er ændret lidt på konceptet i år, siger Linn, og vi har også i år høstet erfaringer, der kommer til at føre til ændringer næste år. 

Der er generelt stor tilfredshed fra arrangørerne. Rikke og Elin fortæller, at nogle er kommet flere gange – første gang alene, men senere med døtre, sønner eller veninder, og hver gang er de taget af sted med fyldte poser. Vi har haft en fantastisk dag, siger de to. Stemningen har været fantastisk og så er der selvfølgelig også kommet penge i kassen. Du skal lige skrive at hele overskuddet går til forsamlingshuset, siger Elin.

Fristelser

Som journalist er man normalt betragter, men i dag, blev jeg en del af begivenheden, idet jeg blev fristet af de mange gode tilbud, så jeg kom hjem med tre lækre trøjer. Tøjmarkedet var helt klart et besøg værd.
 

Lignende artikler

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023