Private kultur- og træningstilbud i Sønderbro Sogn lukkes nedBorgmester Peter Sørensen (arkivfoto)

De høje antal Covid-19 smittede i Sønderbro Sogn betyder, at også private kultur- og træningsfaciliteter skal lukkes ned i en periode. Horsens Kommune har netop fået besked om at påbyde lukning af de pågældende aktiviteter.

Meldingen fra Kulturministeriet, som her resort-ansvaret for fitnesscentre, alle faciliteter til indendørs idræt og biografer, til Horsens Kommune er helt klar: Biografer og faciliteter til indendørs idræt er omfattet af nedlukningen, og Kommunalbestyrelsen skal udstede påbud herom.

Det betyder således, at de institutioner og faciliteter, som var omfattet af nedlukning som udløb den 6. maj, er omfattet af den nye nedlukning på sogneniveau.

- Vi har nu fået en meget klar melding fra ministeriet om nedlukning - og jeg kan kun sige, at det er utroligt beklageligt og ærgerligt for de pågældende virksomheder. Jeg kunne godt have ønsket, at de relevante myndigheder havde lyttet mere til vores argumenter for ikke at lukke de private tilbud, men det har desværre ikke haft nogen effekt, siger borgmester Peter Sørensen.

Nedlukningen af Sønderbro Sogn betyder endvidere, at alle grundskoler, SFO'er og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, og lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter på Kulturministeriets område lukkes. Uddannelsesinstitutioner har mulighed for selv at søge om fritagelse for nedlukningen.

Nedlukningen træder i kraft fra i dag og forventes at vare i mindst en uge - indtil mindst ét af de tre kriterier - incidenstallet, antal smittede indenfor en uge samt positivprocenten - IKKE er opfyldt i syv dage i træk. Lukningen sker med afsæt i den model for automatiske nedlukninger, som folketinget har fastlagt, hvor kommunen er forpligtet til at lukke et sogn, hvis alle tre kriterier er opfyldt.

Sundhedsmyndighederne opfordrer i forbindelse med en lokal sogne-nedlukning til, at borgerne i sognet ser så få personer som muligt, at offentlige medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra, at private arbejdsgivere lader medarbejdere så vidt muligt arbejde hjemmefra og at små børn passes hjemme.

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021