Psykiatriens hus i Horsens kommuneJanet Glyngfeldt (Privatfoto)

I september 2022 kunne Horsens borger læse at Horsens kommune har inviteret region midt til en dialog om samarbejdet af et fælles psykiatrihus i centralt i Horsens.

Af Fungerende formand for FOA Horsens, Janet Glyngfeldt samt faglig sekretær Sussie Brizarr

Psykiatriens hus vil være en stor gevinst for Horsens kommune- der kan være forskellige indsatser og aktiviteter som er samlet under samme tag for at skabe større sammenhæng og fleksibilitet. Det kan være et hus som kan have rådgivning og hvor psykiske sygeborger kan få støtte, det kan også have en forbyggende indsats. 

Psykiatrien er en vigtig del af vores sundhedssystem, og det er afgørende, at mennesker med psykiske lidelser får den støtte og behandling, de har brug for. Desværre er der stadig en stor stigmatisering omkring psykisk sygdom, og mange mennesker føler sig ikke trygge ved at søge hjælp.

Ved at opføre et psykiatriens hus i vores lokalsamfund kan vi hjælpe med at nedbryde denne stigmatisering og gøre det lettere for mennesker at søge hjælp og støtte. Psykiatriens hus vil give mennesker med psykiske lidelser et sted, hvor de kan få adgang til forskellige former for behandling og støtte, herunder terapi, medicinsk behandling og rådgivning. I Århus kommune findes der allerede et samarbejde mellem regionen og kommune, der er udkørene ambulant behandling – der er aktiviteter – der er et udrykningsteam og meget mere.

Psykiatriens hus have en positiv effekt på samfundet som helhed. Det vil skabe arbejdspladser og muligheder for uddannelse og træning til fagfolk inden for psykiatrien. Det vil også være et sted, hvor frivillige kan hjælpe med at støtte mennesker med psykiske lidelser.

VI i FOA tror, at psykiatriens hus vil være en stor ressource for vores lokalsamfund og vil hjælpe med at forbedre livet for mange mennesker. Derfor håber vi at der vi komme et skred i dialogen mellem kommunen og regionen og at her kan etableres et samarbejde hvor økonomien ikke vil blive en hæmsko har vi råd til at lade være??
 

Janet Glyngfeldt

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024