Replik: Til Ole Lund - Rigsretssagen mod StøjbergHej igen Ole, egentligt havde jeg troet, at vi bare skulle erklære ”våbenhvile” efter som vi formodentligt aldrig bliver enige, men du havde et nyt indlæg i Østjydsk Avis, som jeg ikke synes skal stå uimodsagt.

Ulla Gade, Langgade 18D, 8700 Horsens 

Du kæmper uden tvivl en brav kamp for et trængt Dansk Folkeparti, og det er al ære værd, men det bør ikke ske på basis af decideret urigtige påstande.

Du skriver, at Inger Støjberg har brugt sin sunde fornuft – ok, det vil altid komme an på en vurdering, afhængig af, hvem man er. Men når du stiller et modsætningsforhold op mellem international lov og dansk lov, så vil jeg gerne vide, hvad du mener forskellen er? Inger Støjberg har efter Instruks-kommissionens og advokaternes mening overtrådt DANSK lov, og derfor er der basis for en rigsretssag i Danmark – hun er ikke anklaget for at have brudt internationale love. Men hvis hun – som du skriver: ”... har fulgt dansk lov og ret” ville der slet ikke være nogen grund til at starte en rigsretssag. Og det er der et flertal i Folketinget for at starte.

Du skriver om barnebrude og pædofili, som er strafbart her i landet. Det er vi enige om. Men vi kan ikke håndhæve dansk lovgivning og ægteskabsregler med tilbagevirkende kraft i udlandet. De unge ægtepar VAR gift, da de kom hertil, og mig bekendt har der aldrig været tale om at retsforfølge nogen af dem, fordi de var blevet for tidligt gift efter dansk standard. Jeg har prøvet at undersøge de forskellige eksempler:

Der var 2 unge kvinder på 14 år – 6 kvinder på 15 år – 10 kvinder på 16 år og 16 kvinder på 17 år. Det er meget tidligt at være gift efter dansk standard, men de kommer fra en anden kultur, hvor man er giftefærdig, når man har fået sin menstruation. Der var altså 2 ud af 34 kvinder under den seksuelle lavalder herhjemme, mens resten var over. Der var ikke – modsat af hvad Støjberg har sagt – nogen mand på 50 år. Faktisk var den ældste mand 32 år gammel, og ud af i alt 34 mænd var de 32 under 30 år. Mange af de unge ægtepar var næsten jævnaldrende, og den største aldersforskel mellem mand og kvinde var 16 år.

Der var som sagt 2 kvinder under den seksuelle lavalder, men mon ikke en del af os kender unge mennesker, der har haft seksuelle erfaringer i den alder alligevel? Og hvornår får de unge mennesker her hjemme lov at flytte sammen – som 16-17-årige? Om de er lovformeligt gift eller ikke, er ikke afgørende. Unge mennesker i den alder har et seksualliv. Det ved vi alle sammen. Og personligt kender jeg adskillige par, hvor aldersforskellen er over 16 år. Hvad er det, vi er så forargede over i vort frigjorte Danmark?

Og hvad er det så Inger Støjberg har gjort, og som der er så stor uenighed om? Hun havde muligheden for at følge gængs dansk lov og give hvert par mulighed for at udtale sig om, hvad de gerne ville. Så ville der ikke have været hverken Instruks-kommission eller Rigsretssag. Men hun valgte at skære dem alle over én kam. De skulle skilles alle sammen. For nogen af dem var det en ulykke at blive skilt fra det eneste menneske, de kendte og var tryg ved. De kendte ikke landet, kunne ikke sproget og anede ikke, hvad der skulle ske med dem. En af de unge kvinder forsøgte at begå selvmord. En anden blev selvskadende og en tredje fik en depression. Dette havde ikke behøvet ske, hvis Støjberg havde fulgt dansk lov, og havde spurgt dem individuelt. Det er DET, rigsretssagen handler om. Hun fulgte ikke lovens bogstav.

Sidenhen har Støjberg sagt, at hun kæmpede for ”sine piger”. Men det må betragtes som spin, for hun reddede ikke en eneste fra at være barnebrud eller at blive udsat for pædofili. De var ALLE GIFT, da de kom hertil. Sidenhen har vist nok 2 af dem valgt at blive skilt. Det kunne de også være blevet, hvis man havde spurgt dem individuelt fra starten af.

Det, Støjberg kæmper for, er at redde sit eget skind, forståeligt nok. Som integrationsminister har hun ikke vist medynk med nogen, men har tværtimod fejret hver en stramning med kage og fest. Det er efter min mening usmageligt. Så lad være at falde for hendes spin om, at hun kæmper for ”sine piger”. Hun kæmper udelukkende for sig selv.
 

Ulla Gade

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Hilsen til forårssolen
25. feb 2021