Røde Kors’ hjertestartere bliver brugt – i den gradSå skete det igen. En af de hjertestartere, som Røde Kors Horsens Nord har ved sine butikker i Tvingstrup, Hovedgård og Østbirk, har igen været brugt.

Af Røde Kors Horsens Nord

Det er jo ikke godt, at der er brug for dem, men når der nu er det behov, så er det særdeles godt, at de er der.

Hjerteløbere bliver automatisk tilkaldt

Når alarmen går til 112, bliver de hjerteløbere, der er i nærheden, automatisk adviseret via sms. De får samtidig at vide, hvor den nærmeste hjertestarter hænger. Og så er det bare om at komme afsted. Tid betyder alt i den situation, og derfor er det også godt, at rigtig mange danskere har været på kursus i at give hjertemassage. Derved kan der gives hjertemassage indtil en hjertestarter eller en ambulance når frem.

Har en hjertestarter været i brug, skal der anskaffes nye elektroder, og indtil de er sat i, bliver hjertestarteren sat “inaktiv”, og bliver først “aktiv” når alt er klart og på plads igen.

Røde Kors Horsens Nord er kendt

Røde Kors har på landsplan en aftale med et firma “Heart-to-start,” som kan levere elektroder, batterier, skabe o.l. Da jeg sidst ringede for at bestille, og sagde hvem jeg var fra Røde Kors Horsens Nord, lød det: “Nå, er det nu dig igen. Jeg skal da love for, at jeres hjertestartere bliver brugt. Der er et stort forretningscenter i Tåstrup og så jer, der ligger i toppen med hensyn til brug af hjertestartere”.

Tak til hjerteløberne og til alle, der hjælper i en kritisk situation. I Røde Kors Horsens Nord gør vi alt, hvad vi kan, for at hjertestarterne hurtigt bliver “aktive” igen, når de har været brugt.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024