Så kom sæsonens første sejr til HH Elite

Hege Løken scorer fra fløjen - foto Jens Jessen

Onsdag aften var HH Elite en tur ude på vestkysten. Ringkøbing var modstanderen, og lad det var sagt med det samme. HH Elite havde en sejr med i bagagen på vej hjem til Horsens. En kneben, men ikke desto mindre særdeles fortjent en af slagsen og det var en tilfreds træner, der mødte pressen efter kampen.

Af Peter Troelsen (DJ). Foto Jens Jessen

”Det allervigtigste var, at vi vandt, så kan man altid finde småting at sætte fingrene på, men med den forberedelse, vi har haft til kampen, fik vi, hvad vi håbede på. Frederikke Guldmark havde slet ikke trænet op til kampen, og Laura Damgaard trænede kun ganske lidt tirsdag, så vi er godt tilfredse. De skulle i dag bare ind og hjælpe til i perioder. Nu er vi på tavlen”; siger Jan Leslie, efter en kamp hvor han coachede holdet frem til en sejr mod en på dagen vanskelig modstander.

Første halvleg var ikke en særlig køn håndboldoplevelse. HH Elite havde for mange tekniske fejl i perioder, og de to første straffekast blev også brændt. Claudia Rompen, der startede i målet, fik ikke megen hjælp af sit forsvar og unge Mathilde Bisgaard fik chancen.

”Bisgaard gjorde det godt. Hun havde en enkelt redning i første halvleg, men vi besluttede at hun skulle have chancen igen efter pausen, og her viste hun sit store talent. Vi var lidt usikre på, hvor længe hun skulle spille, da hun ikke er helt i orden. Jeg bad Emily Stang Sando, der også er skadet, men med på bænken om at vurdere, hvor meget spilletid hun skulle have, og i slutningen af kampen kom Claudia Rompen igen på banen og havde et par vigtige redninger i slutfasen”, fortæller Jan Leslie, der også fremhæver det gode samarbejde, som er i gruppen af målvogtere omkring HH Elites Kvindeligahold.

Maria Mose Vestergaard i et af sine gennembrud - foto Jens Jessen

Ved pausen af kampen i Ringkøbing var HH Elite foran med 15-14 og slutresultatet var 30-29. Det tyder på en jævnbyrdig kamp, og det var også tilfældet. Man sad dog med en følelse i kroppen af, at den her skulle HH Elite nok køre hjem, og sådan blev det.

”Vi havde en snak inden kampen om, at vi skulle være afklarede i alt, hvad vi lavede, og hvad jeg mente med at være afklaret. Det tog spillerne til sig og det kunne ses i den største del af kampen. Der var nogle udfald under vejs. Der var perioder, hvor vi ikke fik lukket ordentligt af i forsvaret, og det udnyttede Ringkøbing glimrende. Jeg er af den opfattelse, at vi vandt kampen, fordi vi over 60 minutter var klogere i vores spil, også selv om vi var uheldige i anden halvleg. Alt i alt er jeg tilfreds, men vi har langt mere i os, som vi skal have fundet frem til de næste kampe”, konkluderer Jan Leslie inden turen fik hjemover.

En enkelt sjov episode skal også nævnes. Ringkøbings træner Jesper Holmris anråbte dommerne og forlangte en to minutters udvisning til HH Elites Hege Løken, der stor lige i nærheden af Holmris. Løken spurgte hvorfor, og Holmris replicerede for film. Med et kækt smil sagde Hege Løken så, ”Jamen så kan vi da se filmen efter kampen”. Så var den batalje ligesom lukket ned.