Stig, Kiki og symfonikerne(Foto Odense Symfoniorkester)

Om en måneds tid så er både jul og nytårsaften lagt bag os, men lige foran, den ottende januar står Lions Horsens store nytårskoncert klar og venter på at tage imod forventningsfulde koncertgæster. Og i front for Odense Symfoniorkester møder vi stig Rossen og Kiki Brandt som vil underholde det store publikum i forum Horsens.

Af Jørn Kildall

Stig Rossen er en mand med masser af talent og mange kan måske huske ham fra Dansk Melodi Grand Prix da han blev nummer 4 i 1988 med sangen ”Vi danser rock og rul”. Den unge Stig ville meget mere end at synge Melodi Grand Prix og nogle år senere blev han uddannet fra Guildhall School of Music and Drama I London og efter hans uddannelse var han at finde i ensemblet på Les Miserable som spillede på Palace Theatre i London. Herfra gik det stærkt og kort tid senere fik han tilbudt hovedrollen som Jean Valjean i forestillingen.

Udover at synge Melodi Grand Prix og musical har stig Rossen også lavet en del popmusik - og julesange står højt på hans repertoire. Han har medvirket i Disney filmen Tarzan hvor han var med til at indspille Phil Collins flotte sange til filmen.

På scenen finder vi også den danske sopran Kiki Brandt som er uddannet fra det Fynske Musikkonservatorier. Hun startede sin karriere i musicals rundt om på landets friluftsscener og senere var hun at finde på Det Ny Teater hvor hun var med i opsætningen af mig Fair Lady. Hun har sunget mange forestillinger på både Den Jyske Opera og Århus Kammeropera, samt ved en del operaensembler rundt om i Danmark. Hun synger både opera og musical og er derfor et godt match til Stig Rossen på scenen da de begge bevæger sig flot og ubesværet i næsten alle genrer.

Intet show uden musik. Odense Symfoniorkester danner den solide base for den flotte wienermusik som publikum kommer til at høre i forum Horsens. Orkestret er et af Danmarks fem landsdelsorkestre og det blev grundlagt i 1946, men man kan spore orkestrets rødder så langt tilbage som år 1800.

Kiki Brandt.

Odense Symfoniorkester har 73 fastansatte medlemmer og det giver omkring 100 koncerter årligt med et repertoire der strækker sig fra barok til Vores egen tids musik. Og orkestret har også en stor turnévirksomhed som inkluderer store koncertrejser til USA, Kina, Tyskland, Grækenland og Østrig og mange andre lande kan man sætte flueben ved. 

Allerede inden orkestret gør sin entre på scenen i Forum Horsens har de spillet en række nytårskoncerter sammen med Stig Rossen og Kiki Brandt I Odense og på dette tidspunkt bør de være godt inde i det musikalske stof og mere end klar til at give gæsterne en forrygende oplevelse med vaskeægte Wienermusik.

Musikretnigen Wienermusik kommer fra romantikkens epoke og er orkestermusik som er kendetegnet ved i overfaldene, glade melodier, ofte garneret med raffineret musikalsk pynt. Musikken opstod i Wien i 1800-tallet og fra 1830 til cirka 1920 havde musikken sin storhedstid.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023