SuperBrugsen Østbirk opfører hypermoderne OK-vaskehalNæstformand i SuperBrugsen Østbirks bestyrelsen Søren Weiss og brugsuddeler Kenneth Jespersen, beser den store grund hvor der skal opføres topmoderne OK-vaskehal på Storegade i Østbirk.

Nu kan arbejdet med at opføre en ny og moderne OK-vaskehal snart begynde på Storegade i Østbirk. Brugsuddeler Kenneth Jespersen forventer at vaskehallen åbner i efteråret 2021 og fortæller at hovedparten af arbejdet bliver udført af lokale håndværkere.

Lokale håndværkere

SuperBrugsen Østbirk opfører ny OK-vaskehal i Østbirk – adressen er Stenagervej 9, men tilkørselsforholdene vil dog være fra Storegade. Bygningen til vaskehallen opføres af lokale håndværkere, mens det mere specialiserede teknik i selve vaskehallen udføres af OK’s vante samarbejdspartnere.

Lokal indflydelse

Muligheden for en vaskehal i Østbirk har længe været på tegnebrættet, forskellige faktorer har dog først gjort det muligt nu.

- Vi har fået forespørgsler på tidligere generalforsamlinger, ligesom jeg har flere medlemmer, der har spurgt til muligheden for en OK-vaskehal i Østbirk. Vi er derfor i bestyrelsen meget glade for, at det endelig er lykkes, udtaler Søren Veis, næstformand i bestyrelsen. 

- SuperBrugsen Østbirk er en andelsforening ejet af medlemmerne her i Østbirk, vi har derfor mulighed for at lave investeringer som denne, der gavner medlemmernes interesser i byen, slutter Søren Veis

Prisen for hele anlægget er ca. 5 millioner kroner. Byggegrunden er tidligere i år blevet undersøgt af arkæologerne fra Horsens Museum og de havde ikke noget at bemærke, selvom området ofte indeholder spændende spor fra fortiden.

Miljørigtig bilvask

Den nye vaskehal kommer til at leve op til alle de nyeste krav på miljøområdet, og heri ligger blandt andet, at vaskehallen er svanemærket.

- Vaskehallen har det nordiske miljømærke Svanen og er derfor meget miljøvenlig. Mens en almindelig bilvask kan bruge op til 150 liter friskaftappet vand fra hanen, bruger den svanemærkede vaskehal kun cirka 30 liter. Vores anlæg kommer til at anvende en topmodel fra Washtech som er førende indenfor bilvask”, forklarer uddeler Kenneth Jespersen.

Vaskehallen fungerer som et biologisk rensningsanlæg, der renser og genbruger vandet. Samtidig bruger anlægget kun særlig miljøvenlige vaskemidler under vasken, og det spildevand, der bliver til overs efter vasken, er derfor langt renere end spildevandet fra traditionelle vaskehaller. Og miljøvenlighed er ikke ens betydende med, at der er gået på kompromis med kvaliteten. 

- Vasken er effektiv, og bilen bliver akkurat lige så ren som i en traditionel bilvask. Samtidig er børsterne meget skånsomme mod bilens lak. Der bliver mulighed for at sidde i et venterum mens biler bliver vasket… eller blive siddende i bilen når man anvender OK’s app, lyder det fra uddeleren. 

Det bliver muligt at betale med OK-kort, OK’s Tank & Betal app, kreditkort og Mobile Pay. 

Bestyrelsen vil kort før den endelige åbning være værter ved et ”Åbent Hus”-arrangement, hvor alle nysgerrige sjæle kan få et smugkig på anlægget og dets funktioner. Der vil selvfølgelig også være lidt godt til ganen, hvis covid-19 restriktioner tillader det. Det håber vi!

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022