Teaterkoncert på EgebjergskolenDer kom luft under teater- og musikvingerne da 8. og 9. klasserne på Egebjergskolen igen kunne afholde stor teaterforestilling i Egebjerghallen i ugen op til vinterferien.

Af Jørn Kildall

Ligesom alle andre har skolen også være berørt af de sidste par års skygge fra Corona-restriktionerne og endelig kunne man lave den store produktion, som man har gjort i mange år tidligere.

Årets udgave var ikke en musical som det ellers har været mange gange før, men en teaterkoncert og det var heller ikke et dårligt bytte.

Lærer på Egebjergskolen og instruktør Marianne Naomi Thune Thomsen stod igen i spidsen for de kreative løjer, men var i år var hun udfordret af manglen på kreative unge mennesker og hun fortalte:

- Den lange ufrivillige pause betød at eleverne havde trukket sig lidt tilbage. Heldigvis så vidste jeg at vi på årgangene har nogle meget dygtige musikere, så jeg foreslog dem, at de selv måtte sammensætte repertoiret til en teaterkoncert… det var de heldigvis med på.

Det lykkes også at få otte skuespillere med på scenen og de måtte selv bestemme handlingen i teaterkoncerten.

- Sammen tog orkester og skuespillerne fat i udfordringen og meget smart lavede de en rejse fra 1960-erne og frem, med et stop i hvert årti. Det fungerer fint og både musik og dialog rammer plet ved hvert stop, kunne den glade instruktør fortælle.

Forestillingen var en tur gennem fem årtiers mode, udtryk, politik og musik. Man hørte udtryk som høj karse, citronfromage, ryge i bilen, fristaden, kassettebånd, Giro 413 og Jørn Hjorting.

Musikken var blandt andet Beatles, Bob Marley, The Jackson 5, Bon Jovi, Aqua, Toploader og Kenny Loggins. Alle numre blev fremført meget flot.

I løbet af ugen var alle klasser på Egebjergskolen på skift inviteret til at se forestillingen og ved den store finale med forældrene som tilskuere fik det hele et ekstra hak opad og alle viste det bedste de havde lært og det var temmelig godt.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021