Tre uger pakket med sommeraktiviteter i SundparkenNyt initiativ skal give børn og unge i Sundparken tre ugers aktive sommerferieoplevelser. Foto: DGI

Nyt initiativ skal give børn og unge i Sundparken tre ugers aktive sommerferieoplevelser. Foto: DGI

Et helt nyt initiativ skal give børnene i Sundparken tre ugers aktive sommeroplevelser. Det er DGI, Bo Trivsel, Horsens Kommune og en lang række foreninger, der står bag tilbuddet, som har fokus på sjov, bevægelse og sammenhold.

Af DGI

Corona-pandemien havde store konsekvenser for børn og unge, der i særlig grad blev ramt af mistrivsel og ensomhed. Hos DGI tror man på, at vejen til at fremme glæde og trivsel går gennem deltagelse i foreningslivet. DGI Sydøstjylland er derfor initiativtager til et tværgående samarbejde, der betyder, at børnene i Sundparken i Horsens denne sommer kan se frem til nogle helt særlige og meningsfulde ferietilbud.

Over tre uger kan børn og unge fra Sundparken deltage i Multicamps, hvor de bliver introduceret til en række idrætter, de formentlig ikke har prøvet før. Der er fokus på leg, sjov og sammenhold, men håbet er også at øge børnenes interesse for at melde sig ind i en forening efter sommerferien.

Udviklingskonsulent Kasper Møller Lee fra DGI Sydøstjylland fortæller om formålet med sommerens Multicamps.

”Det er rigtig vigtigt, at alle børn får muligheden for at opleve glæden ved at komme i en forening. Vores Multicamps henvender sig til børn og unge, som gerne vil prøve flere idrætter og som måske ikke helt har fundet ”deres” idræt endnu. Derfor har vi fokus på at skabe sammenhold, sjove oplevelser og brobygning til foreningerne frem mod september, hvor de fleste idrætsforeninger starter indendørssæsonen. Håbet er, at nogle af de børn, som blev ekstra hårdt ramt af corona-nedlukningen, kan få en ny start,” siger Kasper Møller Lee.

Kampsport på programmet

Årets Multicamps består ikke af én idræt men en hel række forskellige sportsgrene. Deltagerne får blandt andet mulighed for at prøve brydning, bordtennis, judo, karate og gymnastik. I hele perioden vil boligsociale medarbejdere fra Bo Trivsel være til stede og bakke foreningernes instruktører op.

”Mange af Sundparkens børn og unge er uvante med at komme i en idrætsforening. Måske har de slået sig lidt på de traditionelle idrætter eller også har de ganske simpelt ikke fået muligheden. Vi glæder os rigtig meget til at vise børnene, at sport og bevægelse er andet end de traditionelle idrætter som fx fodbold og håndbold, for alle børn skal have chancen for at opleve glæden ved vores fælles foreningsliv”, siger leder af Sundparkhallen, Lars Mose, fra Bo Trivsel.

Det er Horsens foreningerne Horsens Judoklub, GymHorsens, Karatecenter Horsens, BK Hermod Brydning og Horsens KFUM Bordtennis, som stiller med instruktører til Multicampen og giver Sundparkens børn og unge en introduktion til de forskellige idrætter. Det hele sker i ugerne 26-27-28 i Sundparkhallen og der er plads til 30 børn og unge i løbet af hver uge. Det er gratis for børn og unge fra Sundparken at deltage og tilmelding skal ske til Bo Trivsel eller på www.dgi.dk/202110996000

DGI

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021