Trygfonden støtter Hovedgård Svømmeklub(arkivfoto)

Hovedgård Svømmeklub har modtaget en stor donation på 28.000 kr. fra Trygfondens regionale råd Midtjylland. Pengene skal bruges på udstyr til undervisning i livredning. 

Vi er simpelthen så stolte af og taknemmelige over, at Trygfonden har valgt at støtte netop vores forening og vores bestræbelser på at udvikle klubbens svømmetilbud.

Kort før jul modtog klubben den glædelige besked om, at deres ansøgning med overskriften “Livredning og vandsikkerhed” var sluppet gennem nåleøjet. 

Undervisning i livredning

Vi har i bestyrelsen længe haft et ønske om at udvikle svømmeundervisningen i en retning, hvor endnu flere både børn, unge og voksne får lyst til at udvikle deres svømmefærdigheder, samtidig med at de også lærer om sikkerhed i vand, kan redde mennesker fra drukneulykker samt udføre hjerte-lungeredning. 

Inden sommerferien 2020 fik vi derfor i samarbejde med klubbens instruktører støvet de gamle holdbeskrivelser af - holdbeskrivelser, der udelukkende fokuserede på svømmeteknik.

God svømmeundervisning handler ifølge bestyrelsen ikke blot om svømmeteknik. God svømmeundervisning skal også klæde børnene, de unge og voksne på til at kunne gribe ind og turde gribe ind i livstruende situationer - og derved redde liv. 

Med den flotte donation har klubben nu mulighed for at indkøbe udstyr til undervisningen. Pengene skal bruges på køb af bjærgningsdukker, redningstorpedoer, livredningsdukker, træningshjertestarter samt et rescueboard. 

Gode rammer for undervisningen

Den lille svømmehal i Hovedgård er den ældste svømmehal i Horsens Kommune. Svømmehallen blev opført tilbage i 1968 for netop at mindske antallet af drukneulykker blandt børn og unge på landet.

Både svømmehallen og friluftsbadet i Hovedgård står over for en omfattende renovering og modernisering. En renovering, der viste sig på høje tid, da den ene af siderne i det indendørs bassin kollapsede i begyndelsen af januar.

Svømmeklubbens vintersæson slutter i midten af marts, og derfor er bestyrelsen nu ved at undersøge mulighederne for genhusning i den resterende del af sæsonen. 

Selvom vi er udfordret af corona og et faldefærdigt svømmeanlæg, så har klubben denne sæson haft en medlemsfremgang på 15 procent. Og dertil meget lange ventelister. 

Vi glæder os sådan til at få indbydende og moderne svømmefaciliteter til vores nuværende og kommende medlemmer. 

Forventningen er, at anlægget er færdigrenoveret primo 2022. Her vil svømmeklubben også stå klar med alt det nye livredningsudstyr.
 

Lignende artikler

Rikke Pijnenburg

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024