Udkørselsproblem ved Hovedgård – borgmesteren er tavs!Søren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Horsens kommune

Hele tre gange har jeg nu over for borgmesteren påpeget, at der skal anlægges en rundkørsel ved den nordlige Hovedgård-udkørsel til Gl. Århusvej og en højresvingsbane ved den sydlige udkørsel til Gl. Århusvej. Om morgenen er det meget svært at komme ud på hovedvejen, og der opstår ofte særdeles farlige situationer, fordi bilisterne nærmest bliver desperate og tager chancer for at komme ud, når de har siddet lang tid i kø. Hvornår sker den første alvorlige ulykke?

Af Søren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Horsens kommune

Vi skal have den rundkørsel samt en højresvingsbane, hvilket også vil bevirke, at farten på Gl. Århusvej sættes ned på strækningen. En sådan løsning, er de to byrådsmedlemmer fra Hovedgård Niels Povlsgaard (V) og Jan Koborg (S) og jeg enige om, er en hastesag. 

Som skrevet har jeg påpeget det hele tre gange over for borgmesteren, som blot messer: ”Projektet skal ind i mobilitetsplan 2035”. Nu har borgmesteren fået yderligere et kort på hånden for ikke at foretage sig noget, nemlig det vedtagne midlertidige anlægsstop. 

Økonomiudvalget – som borgmesteren nægtede mig plads i efter valget – skal revurdere det midlertidige anlægsstop i marts, og så må man håbe, at der åbnes op for at få lavet yderst påkrævede trafiksikkerhedsmæssige tiltag. En lysregulering ved krydset Sverigesvej/Fuglevangsvej i Horsens er jo allerede vinket igennem.

Under alle omstændigheder vil jeg satse alt på at få de to anlægsprojekter ved Hovedgård indføjet ved budgetforhandlingerne til efteråret. Herefter vil jeg arbejde for anlæg af en kortere vej bag om industrikvarteret i Hovedgård ud på Gl. Århusvej, hvilket også er stærkt påkrævet. Den sydlige udkørsel er slet ikke dimensioneret til den meget tunge trafik fra bl.a. P. Olesen. Også dét er fremført over for borgmesteren.

Gl. Århusvej er mere trafikeret end Silkeborgvej ved Brædstrup, men dér er der en rundkørsel til borgerne. Derudover har de en rundkørsel på hovedgaden i Brædstrup. I Østbirk har de to rundkørsler og et blinklys. 

Det er imidlertid ikke kun Hovedgård, som er blevet overset, når der er blevet besluttet trafikpolitiske tiltag i kommunen. Også i Gedved er der hårdt brug for et blinklys midt i byen, dér hvor Skanderborgvej krydser Kirkevej og Vestervej. 

En kommune i bedre balance, hr. Peter Sørensen, vis at det ikke kun er tomme floskler!
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023