Vaccination mod corona rykker tæt på Horsens(arkivfoto)

Vaccinen, der kan dæmme op for Covid-19, er tæt på at nå til Horsens Kommune. Men det i første omgang begrænsede antal vacciner betyder, at mange skal væbne sig med tålmodighed

- Det er helt fantastisk, at vi nu kan se frem til en vaccine mod corona. Og det ser ud til, at de første vaccinationer i Danmark kan foretages allerede mellem jul og nytår. Der er fra nationalt hold lagt en plan, der betyder, at beboere og personale på vores plejehjem, samt de af vores borgere over 65 år, der har behov for både personlig pleje og praktisk hjælp, er de første som skal vaccineres. Og i takt med, at vi får tilstrækkelig med vacciner, vil turen komme til os andre, siger borgmester Peter Sørensen.

Han tilføjer, at det i Region Midtjylland er besluttet, at Aarhus Kommune er den første i rækken, der vaccinerer de pågældende borgere og medarbejdere, og at Horsens Kommune kommer til lidt senere.

- Rækkefølgen bliver fastlagt i forhold til antal smittede, smittetryk og lignende, så det er på nuværende tidspunkt ikke muligt melde en dato for vaccine-start i Horsens Kommune ud. Men vi kan godt regne med, at vaccinerne også snart når til Horsens, siger Peter Sørensen.

Det er planen, at plejehjemsboerne og tilhørende personale skal vaccines af de læger, der er tilknyttet de enkelte plejehjem.
I forhold til vaccination af borgerne generelt arbejdes der med muligheden for etablering af et vaccinationscenter i Horsens - og her er Region Midtjylland, den lokale beredskabsstab og Horsens Kommune i tæt dialog.

Det er stadig uklart, hvornår man rent faktisk kan påbegynde vaccination af borgerne generelt. Vaccinerne ankommer til Danmark i rul, og det betyder, at der kommer til at gå tid, inden alle kan få et tilbud om vaccine.

- Og derfor skal vi stadig huske at passe ekstra godt på os selv og hinanden ved at se så få som muligt, ved at holde afstand og ved at spritte af, lyder opfordringen fra Peter Sørensen.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021