Vellykket jazzfestival i TåningLørdag 31. juli kunne Poul Bjerregaard åbne teltdørene og invitere indenfor til Danmarks hyggeligste jazzfestival i Tåning for 9. gang i ”strålende” dansk sommervejr.

Af Jørn Kildall

Det danske festival-landskab har ikke synet af meget de to sidste år og kun få kilometer nord for Tåning ligger Skanderborg og her afholdt man i weekenden ikke Smukfest – men Småfest! Der blev lukket 1000 gæster ind som er meget langt fra hvad man plejer at have på festivalområdet.

Gæsterne kommer langvejs fra

I Tåning er forholdene meget mindre, men man har været heldige at kunne gennemføre festival i Corona-nedlukningsperioden og gæsterne elsker den lille jazzfestival på ”Møddingen” i Tåning.

I år er det niende gang Poul Bjerregaard og de frivillige byder velkommen til otte timer med kvalitetsjazz tilsat gode venskaber, glade smil og masser af godt til ganen og maverne. I År var der tre navne på plakaten og alle var af højeste kvalitet.

Faktisk er Tåning Jazz Festival ved at være kendt udenfor Østjylland hvorfra de fleste gæster kommer fra og et modent par fra Sjælland havde taget hele vejen over for at nyde den dejlige musik og en kold fadøl, sammen med ligesindede jazzfans.

Du danske sommer jeg elsker dig

Den danske sommer har i år vist sig fra sin vanlige side, ja man kan kalde den for festivalsommer, da bygerne har været til stede som de plejer på denne årstid. Torsdag formiddag stod Poul Bjerregaard og nærstuderede vejrudsigterne, og kunne se at lørdag bød på dansk bygevejr.

De øvrige år har man afholdt Tåning Jazz Festival på ”Møddingen” bag den store gård, hvor en scene har været stillet op og publikum har siddet ude under åben himmel, men sådan var det ikke i år og Poul Bjerregaard fortæller:

- Jeg havde heldigvis sikret mig ved en teltudlejer, at de kunne komme akut hvis vi fik behov for et telt med plads til 200-300 gæster… og det fik vi. Fredag eftermiddag satte de det store telt op og vi fik bygget en scene og stillet borde og stole ind.

Lørdag formiddag og middag var meget våd, men inde i teltet var der tørt og læ, og plads til alle gæsterne. Sidst på eftermiddagen kom solen atter frem og kunne tørre den våde jord.

Bøgelund Brothers

Gode jazzorkestre

Første orkester på programmet var Hele Hule Hot som spiller guldalder- og krigsjazz, og publikum kendte alle sangene som de ivrigt sang med på. Andet orkester fra Bøgelund Brothers som med masser af humor, glimt i øjet og tårnhøjt musikalsk niveau gav publikum en god kulturoplevelse.

Sidste orkester på scenen var Tom McEwan som aldrig skuffer og humor og musikalitet er hans varemærke, hvilket publikum også fik.

På trods af en regnvåd start gennemførte Poul Bjerregaard og de frivillige atter en flot jazzfestival og man håber, at der er penge nok til at kunne afholde Tåning Jazz Festival for tiende gang i 2022.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023