Venstre tog ansvar og reducerede skattestigningenBorgmesteren og Socialdemokratiet varslede forud for budgetforhandlingerne en skattestigning på 0,4 procent. Skattestigninger er ikke og har aldrig været en mærkesag for Venstre, derfor stemte vi også imod den helt unødvendige skattestigning tilbage i 2021.

Af Martin Ravn, Gruppeformand for Venstre

Men vi er realistiske omkring kommunens økonomi, budget og de voldsomt stigende velfærdsudgifter her i 2023. Ikke mindst på det specialiserede område, som på kort tid, har slået et hul i kassen på 5o millioner kroner. Et beløb som på ingen realistisk og human måde kan findes gennem besparelser på velfærdsområdet.

Samtidig har Venstre kraftigt medvirket til, at kommunens forvaltning er blandt de allermest kosteffektive i landet. Senest sørgede vi for, at der blev sparet 10 millioner årligt i forvaltningsmæssige synergier, da rådhuset flyttede til Chr. M. Østergaardsvej.

Alt sammen forhold, som gør det nærmest umuligt, at opnå et budget i balance uden markante forringelser på børn, skole, handicap og ældreområdet. Lettere blev forhandlingen ikke af, at et flertal bestående af S, EL og SF allerede var enighed om at hæve skatten.

Venstre havde derfor to muligheder. Vi kunne stille os udenfor forhandlingslokalet eller gøre alt i vores magt for at minimere skattestigningen og samtidig få gennemført flest mulige mærkesager.

Vi valgte det sidste!

Resultatet blev, at skatteforhøjelsen blev sænket fra 0,4 til 0,3 procent gennem besparelser på Teknik og Kultur området og at forligspartierne har givet hinanden håndslag på, at skatteforhøjelsen tilbagerulles i 2028/2029. 

Derudover tilføres en meget trængt folkeskole 21 millioner kroner. Sprogpuljen omfordeles, så Brædstrup skole i langt højere grad tilgodeses og det specialiserede område sikres uden at andre velfærdsområder beskæres.

Den succesrige udvikling i oplandet fastholdes gennem en forhøjelse af områdefornyelsesmidlerne med 32 millioner, så puljen på 50 millioner kroner fremadrettet kan støtte lokalforankrede projekter i Østbirk, Hovedgård, Gedved og andre oplandsbyer.

Horsens fjord skal være ren for spildevand i 2040 og der skal iværksættes en analyse af en forbindelse/tunnel under havnen, så ringvejen kan blive en succes og fredeliggøre midtbyen og den kommende nye bydel Åkvarteret med grønne byrum og vandløb.
 

Martin Ravn

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024