Vestbirk Friskole forvandler gymnastiksal til tæppeflyvende eventyrland(Foto: Jørn Kildall)

Årets teaterforestilling, baseret på Ole Lund Kirkegaards klassiker, Hodja fra Pjort, imponerer med skønne præstationer og uforlignelige optrin.

Tekst og fotos Jørn Kildall 

Det eventyrlige spektakel

Man kan næsten høre ekkoet af børns glade latter og begejstrede tilråb, der stadig hænger i luften i Vestbirk Friskoles gymnastiksal. Her blev deres årlige teaterforestilling nemlig afholdt, hvor eleverne kastede sig med liv og sjæl - og en smule uforlignelig kluntethed - over den skønne fortælling "Hodja fra Pjort".
 

(Foto: Jørn Kildall)

Uperfekt, men pragtfuldt

Vestbirk Friskoles teaterforestilling var et festfyrværkeri af uforlignelige præstationer, charmerende skæverter og lidt skævt monterede kulisser. Trods det, lykkedes det for de unge talenter at formidle den sprudlende fortælling med en ubekymret glæde, der smittede af på publikum. Musikken, skuespillet, teknikken - ja, selv de løbske tæpper - blev håndteret af eleverne selv, og det var en fryd at se dem kaste sig uforbeholdent ud i det.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Mød den kvindelige Hodja

I en moderne twist til den klassiske historie, blev rollen som Hodja, oprindeligt en dreng, genoplivet som en smuk ung kvinde. Dette kønsskifte blev hilst velkommen med stor jubel, især da hun først susede over scenen på sit flyvende tæppe.

Tyveknægte og sultanens harem

Den komiske dynamik i forestillingen blev holdt oppe med den altid sultne Sultan og hans harem af omkring 338 koner - give or take a few. Tyveknægtenes herlige optrin resulterede i flere latterkramper fra publikum, mens den ungdommelige entusiasme fra de medvirkende børn gjorde hele oplevelsen endnu mere rørende.
 

(Foto: Jørn Kildall)

En hyldest til nutiden

Foruden det kønsskiftede twist, var en anden moderne tilføjelse den nutidige musik, der blev brugt. Ikke mere Sebastian, men i stedet toner, der passer perfekt til denne generation af unge teaterfolk. Resultatet var en fortælling, der både hyldede det gamle og det nye, en perfekt blanding af nostalgi og nyskabelse.

Fællesskabet længe leve

Vestbirk Friskoles årlige teaterforestilling var mere end bare en formiddag med underholdning - det var et fællesskab, en glæde, en hyldest til ungdommen og de utallige muligheder, de repræsenterer. Det var ganske enkelt en pragtfuld og fuldstændig uperfekt oplevelse, der vil blive husket med stor kærlighed og ærefrygt for denne lille skoles store hjerte.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023