Vinterflugt på to hjul: En rejsefortælling fra FilippinerneSATTRUP - På en kold februar aften i Sattrup Forsamlingshus forvandlede Peter Kühnes eventyrlige rejseforedrag en almindelig torsdag til en ekstraordinær oplevelse. Med sin cykel som tro følgesvend har Peter udforsket verdenshjørner fra Mellemamerika til Fjernøsten, og denne gang tog han os med til Filippinerne, sammen med over 50 begejstrede tilhørere.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Når vinterkulden lægger sig tungt over Danmark, forvandler Peter Kühne, ejer af Peters Planteskole i Sattrup, sin passion for planter til en trang til at udforske fjerne lande. Hans næsten 30 år lange tradition med at rejse ud i verden, kun afbrudt af Corona-epidemien, bringer varme og eventyr ind i de kolde måneder. Med en cykel og en åben sjæl drager han ud for at opleve nye kulturer, mennesker og landskaber.

Fra Sattrup til Filippinerne

Med over 50 nysgerrige sjæle samlet i forsamlingshuset, blev der hurtigt mangel på siddepladser, da Peter begyndte at dele ud af sine rejseerfaringer. Hans seneste eventyr fandt sted på Filippinerne, hvor han, sammen med rejsekammeraten Susanne fra Gedved, cyklede gennem landet og delte utallige uforglemmelige øjeblikke med lokalsamfundet. Gennem en række levende billeder førte Peter publikum med til varmere himmelstrøg, til et venligt land rig på kultur og eventyr.
 

En pause med lagkage og forventningens glæde

Halvvejs gennem aftenen blev publikum forkælet med kaffe, te og en uimodståelig lagkage, hvilket gav en perfekt pause før aftenens anden halvdel. Denne pause bød ikke kun på en chance for at fylde energidepoterne op, men også på muligheden for at dele rejsehistorier og drømme om egne eventyr.

Ser frem mod flere fællesskaber

Efter en vellykket aften, hvor Peter delte sin passion for rejser og eventyr, ser arrangørerne nu frem til den næste begivenhed i forsamlingshuset. Den 11. februar bliver en dag for børn og barnlige sjæle, hvor fastelavn vil blive fejret med lige så stor begejstring og fællesskabsfølelse, som Peter Kühnes rejseforedrag inspirerede til.

Med Peters rejsefortællinger som inspiration er det klart, at eventyr venter lige rundt om hjørnet - eller i dette tilfælde, lige rundt om verdenshjørnet. En aften i Sattrup Forsamlingshus beviser, at eventyrlysten lever i os alle, klar til at blive udforsket, ét pedaltråd ad gangen.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023