Åes Forsamlingshus fejrer 150 år: En hyldest til Danmarks ældste forsamlingshusÅes Forsamlingshus inviterer til et festligt jubilæum, hvor 150 år med samlende traditioner og mindeværdige stunder i Danmarks ældste forsamlingshus bliver behørigt hædret.

Af Jørn Kildall

Åes Forsamlingshus kan med stolthed fejre sin 150-års fødselsdag i år. Dette gør det til Danmarks ældste fungerende forsamlingshus. Unikt ved dette hus er dets bevarelse i den oprindelige form: Driften baserer sig fortsat på en forening, hvor engagerede frivillige håndterer alt fra bestyrelsesarbejde til udlejning. Ejerskabet af huset er en kollektiv indsats, hvor medlemmerne af forsamlingshuset ejer det i fællesskab.

Festlighederne

For at hædre denne milepæl vil en festlig begivenhed blive afholdt Mortens Aften, d. 10. november 2023. Mange borgere fra Åes har gennem tiderne fejret Mortens Aften i forsamlingshuset, og i år vil vi gøre aftenen ekstra mindeværdig. Festlighederne starter med Tino Tusindbens Trylleshow, efterfulgt af middagen med Mortens and. Afslutningsvis vil vores præst, Troels Bering, dykke ned i forsamlingshusets rige historie.

Husets placering og betydning for samfundet

Siden dets etablering har Åes Forsamlingshus stået stolt i hjertet af landsbyen ved mindestenen og flagstangen. Gennem tiderne har det fungeret som et samlingspunkt, der knytter fortid, nutid og fremtid sammen for utallige generationer af Åes-borgere. I 150 år har huset været rammen om festlige begivenheder, sammenkomster og en mangfoldighed af arrangementer, der har beriget livet for indbyggerne i Åes og nærliggende områder.

Invitation til fejring

Vi ser frem til denne markante begivenhed og håber at se mange ansigter, både nye og kendte, til fejringen. Ønsker du at deltage, bedes du tilmelde dig hos Anne Henriksen på tlf. 51888467 senest d. 31. oktober.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024