Amalie er optimistAmalie Grøn er født optimist. (Foto MJ Foto)

Drømmen om fast spilletid blev skiftet ud med et overdrevet korsbånd, men Amalie Grøn forbliver optimist. 

Af Peter Troelsen (DJ)

Da Amalie Grøn besluttede sig for at skifte Viborg HK ud med HH Elite var det med bagtanken om at få mere fast spilletid på venstre fløj. I Viborg havde hun stået i skyggen af landsholdsspilleren Maria Fisker og den tidligere U-19 verdensmester havde større ambitioner. Det hele brast dog til træning i slutningen af 2021. En soloulykke betød at korsbåndet blev revet over og Amalie Grøn kunne se frem til en pause på et år.

”Hvis alt går, som det skal så, er jeg klar til at spille kampe i starten af 2023. Det har jeg ventet på, lige siden jeg gik i stykker, og jeg har kæmpet stenhårdt for det. Jeg lytter til min krop, og så lader jeg ellers fysioterapeuterne styre genoptræningen. Det har de langt mere forstand på, end jeg har”, konstaterer Amalie Grøn efter endnu en træning med fysserne.

Tålmodigheden bliver sat på en alvorlig prøve, når en idrætsudøver render ind i en alvorlig skade som for eksempel korsbåndsskader, som den Amalie Grøn trækkes med i øjeblikket. Det er dog ikke det store problem, for målet om spilletid i kampene er det lys for enden af tunnelen, Amalie Grøn sigter efter.

”Der har da været tidspunkter, hvor jeg har været træt af det. Der er gode og mindre gode dage, men jeg har altid været sikker på, at jeg ville komme tilbage til elitehåndbold. Jeg er vokset op på Skanderborg Håndbolds eliteakademi og har været drevet af ambitionerne om at blive endnu bedre. Jeg kom sent ind omkring ungdomslandsholdene, men nåede trods alt at blive verdensmester sammen med U-19 holdet. Det var også ambitionerne der drev mig til Viborg”, fortæller Amalie Grøn, der trods manglende spilletid aldrig har fortrudt skiftet til Viborg, hvor det blandt andet blev til kampe i de europæiske turneringer.

Også i HH Elite skal Amalie Grøn kæmpe med gode spillere på pladsen som venstre fløj. Maria Mose Vestergaard har siddet tungt på posten, imens Amalie Grøn har været korsbåndsskadet. Der er også to talentfulde U-19 spillere, der har været brugt på posten son venstre fløj, men det generer overhovedet ikke Amalie Grøn.

”Det er jo en del af gamet, og hvis jeg skal spille elitehåndbold, skal jeg bevise, at jeg er god nok til det. Jeg har det fint med konkurrencen og jeg har til hensigt at kæmpe for spilletiden. Det er jo spændende at se hvilket niveau jeg kommer tilbage på efter korsbåndsskaden. Det er det eneste, der betyder noget lige nu”, siger Amalie Grøn, hvis kontrakt udløber efter denne sæson. Kontraktforlængelse er ikke noget, der er i overvejelserne, så længe korsbåndsskaden stadigvæk genoptrænes.

I HH Elite gør man meget for, at også de skadede spillere skal vedblive at være en del af holdet. De skadede er med til træning i det omfang, det kan lade sig gøre, og også til både ude- og hjemmekampe er der også plads til de skadede omkring holdet.

”Det er selvsagt svært at blive ved med at være en del af holdet, når man ikke er med til det hele på banen og i træningen, men vi har et godt socialt sammenhold på holdet, og det gør at jeg stadigvæk føler at jeg er en del af det hele. Resten må komme når jeg igen er klar til at spille kampe”, mener Amalie Grøn.

Lignende artikler

Peter Troelsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024