Atter tid til hyggejazz i TåningTåning Jazz Festival 2020 (arkivfoto)

Langt ude på landet finder man Danmarks mindste og helt sikkert mest hyggelige jazzfestival, i landsbyen Tåning som ligger mellem Mossø og Ejer Bavnehøj.

Tåning Jazz Festival var en af de få festivaler som blev gennemført i 2020 på trods af Corona-situationen og i år er heller ingen undtagelse.

Selve festivalpladsen er placeret på ”Møddingen” bag ved arrangør Poul Bjerregaards hjem. Der har ikke været husdyr på gården i mange år, så området er tømt for husdyrgødning og lugten er for længst forduftet.

Alt er klar til festival

I skrivende stund er man næsten færdige med at få opstillet ”festvalpladsen” som ligger bag hovedhuset med den smukkeste udsigt til markerne.

- Vi er godt med og har opstillet næsten alt som skal til for at lave endnu en god jazzfestival. Fadølsanlæg og toiletvognene er klar, så nu er det kun småting vi mangler at gøre klar, fortæller arrangør Poul Bjerregaard Thomsen.

De danske festivaler har været lukket ned de to sidste sæsoner og Tåning Jazz Festival har været heldige i forhold til genåbningerne og festivalen lukker ikke mere end 200-300 gæster ind. Efterspørgslen på kulturelle tilbud har tydeligt kunne mærkes hos Tåning Jazz Festival og Poul Bjerregaard forklarer:

- Vi har oplevet det bedste billetsalg nogensinde i hele festivalens levetid. Folk er sultne efter musik og underholdning. Det er stadig muligt at købe billet på vores hjemmeside eller ved indgangen.

Dansk sommer er en udfordring

Tåning Jazz Festival har været meget heldige med festivalvejret de sidste tre år, hvor festivalgæsterne har kunne nyde solen fra en blå himmel. Selvom den danske sommer har budt på masser af nedbør det sidste stykke tid, er Poul Bjerregaard og de mange frivillige forberedte på vejrets luner:

- Vi holder øje med vejrudsigten og forventer at det får regnet af inden vi præsenterer det første orkester på lørdag. Hvis det skulle regne, har vi telte og parasoller stående klar, så fadøllet ikke bliver fortyndet, griner en glad festivalarrangør.

Flot og underholdende musikprogram

Årets udgave af Tåning Jazz Festival begynder klokken 11 og har tre navne på programmet. Århusorkestret Hede Hule Hot åbner ballet med dansk guldalderjazz og holdet med kapelmester Jens Christian Kwella (g) og sangerinden Karoline Budtz i front giver den hele armen, godt bakket op af den solid backinggruppe bestående af Nicolai Bøgelund (tb), Kim Mikkelsen (b) og Peter Lund Paulsen (dr).

Midt på eftermiddagen bliver Nicolai Bøgelund på scenen og træder i front for Bøgelund Brothers. Med på scenen er brormand Rasmus Bøgelund, og de har en dynamisk trio med til at støtte dem, bestående af Pianist Niels Erichsen, bassist Peter Friis og trommespiller Jørn Okbo.

Dagens program bliver afsluttet af Natbussen, som er Tom Mc Ewan med Band. Her er der tale om masser af erfaring fra et langt musikalsk liv, krydret med anekdoter og højt humør. Natbussen består af Kesser – banjo, kazoo, bombarde, sang, Svend Jørgensen på klaver, Tom McEwan på trommer og sang, samt Hans Leonardo Pedersen på saxofon.

Praktiske oplysninger

Tåning Jazz Festival, lørdag 31. juli 2021 kl. 11 – 19.
Tåningvej 6, Tåning. 8660 Skanderborg.

Mad: Hårby Slagteren (sandwich og pølser)
Øl, vin, kaffe og drinks (Gin og Tåning) kan købes.

Hjemmeside: www.taaningjazzfestival.dk

Pris: kr. 200,- (medlemmer)/kr. 300,-

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022