Bedste år trods Covid-19Røde Kors butikken i Østbirk (arkivfoto)

Røde Kors Horsens Nord øgede i 2020 både sine aktiviteter og sit overskud. 2020 har været det hidtil bedste år i Røde Kors afdelingen, Horsens Nord, der dækker de gamle Gedved og Brædstrup kommuner samt Lund og Egebjerg-områderne.

Økonomien voksede takket være flotte præstationer i de tre genbrugsbutikker i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup. I alt omsatte de varer for over 1,1 million kroner, og efter afholdte udgifter gav det godt 600.000 kr. til sociale aktiviteter lokalt, på landsplan og ude i verden.

- Overskuddet på godt 600.000 kr. skal endda ses i lyset af, at vi flyttede Østbirk-butikken i nye lokaler i 2020, og den investering er taget over driften, så vi er i bestyrelsen særdeles tilfreds med resultatet, siger formanden for Røde Kors Horsens Nord, Gudrun Andreasen.

-Tilfredsheden skyldes selvfølgelig ikke kun økonomien, men også at vi har øget vores lokale sociale aktiviteter. Pårørendehjælp igangsatte vi tidligere, og det har været en succes på den måde, at de pårørende, som vi har aflastet i forbindelse med en ægtefælles sygdom, har ønsket fortsat kontakt med os i de tilfælde, hvor ægtefællen er afgået ved døden. Derfor har vi fået godt gang i besøgstjenesten også.

- Faktisk har vi henvendelser om flere både frivillige og borgere, der ønsker en besøgsven, og så snart Covid-19 har sluppet sit tag, regner vi med at speede op for både pårørendehjælp og besøgstjeneste, som har været besværliggjort af corona-restriktionerne, siger Gudrun Andreasen.

- Vi fik også lige begyndt på lektiehjælp på skolerne i Hovedgård og Gedved, inden det hele gik i stå igen pga. nedlukningen. Også denne aktivitet vil vi speede op, når vi får normale forhold.

Derudover har den lokale Røde Kors-afdeling haft 15 familier og seks unge på ferielejre, og godt 50 familier i området har haft glæde af Røde Kors’ julehjælp. 
 

Gudrun Andreasen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021