Børge cykler langt året rundtSelvom der står 1938 på dåbsattesten behøver man ikke stå stille og Børge Jensen fra Lund et er levende bevis på dette. Kan cykler hverdag året rundt – og ikke bare nogle små ture, nej han cykler rigtig langt.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Børge har cyklet mange kilometer i de sidste 19 år, noget han begyndte på omkring sin folkepension. Her blev det til omkring 10.000 km. på cyklen hvert år og nu hvor han er kommet i form, er distancen ved at blive fordoblet.

I oktober købte Børge elcyklernes Roll Royce og med hjælp fra motoren når han og kammeraten Ejvind endnu længere ud på deres ture. Siden Børge købte den nye cykel, har han kørt næsten 12.000 km på syv måneder og han forventer at nå forbi de 20.000 inden året er omme.

Børge sørger for at materiellet er i orden og bruger en del penge på at holde cyklerne kørende, men til gengæld bruger han heller ikke penge på ret meget andet fortæller han.

Boomerangeffekten

Børge forklarer at det kan lægger på landevejen får han tilbage i livskvalitet:

- På en skala fra et til ti ligger jeg nok på en 11’er! Jeg er glad for livet og min læge siger: Bliv endelig ved!

Børge var ikke helt indstillet på at skulle anskaffe sig en elcykel i første omgang. Han og kammeraten Ejvind kørte begge på fine racercykler, men kammeraten anskaffede sig en elcykel:

- Vi cykler sammen en gang om ugen og en dag kom Ejvind med en elcykel. Nu fik jeg kamp til stregen og det kneb voldsomt at følge med. Vi skiftes til at vælge ruter og han valgte nogle ”onde” ruter hvor bakkerne var lange… jeg var smadret.

Børge cykler året rundt, men hvis det er glat, tager han ikke ud, men som han konstaterer så er der ikke vinter mere. På sin racercykel kan han ikke køre i skoven, men den nye elcykel har brede dæk og Børge tager ofte en tur i skoven og nyder naturen.

Da interviewet er slut viser Børge sin ”Roll Royce” frem og gør klar til dagen cykeltur, på en flot solbeskinnet formiddag.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024