Børn og unge skal møde scenekunsten i nyt projektBørn fra fritidsstedet Sundparkhallen og Bo Trivsel skal selv være med til at skabe en danseforestilling sammen med professionelle dansere.

I efterårsferien danses der på livet løs, når børn fra fritidsstedet Sundparkhallen og Bo Trivsel' i løbet af én uge er med til at skabe en forestilling sammen med professionelle dansere og musikere i projektet TOTAL!!DANS!

Et nyt projekt mellem Horsens Kommunes kultur- og eventafdelingens SCENE+ og fritidsstedet Sundparkhallen og Bo Trivsel ser nu dagens lys. 

SCENE+, der skaber en række aktiviteter hen over året, hvor børn og unge får direkte oplevelser med scenekunsten har i det første samarbejde med fritidsstedet valgt, at dansen skal være rammen om et forløb hen over efterårsferien.

- Det er en umiddelbar form, langt fra skolens vanlige pensum, og alle kan være med. Dansen er en måde at være sammen på gennem kontakt til sig selv, hinanden og verden omkring os. Gennem dans sætter man krop og fantasi fri og skaber fællesskab, siger Adelaide Bentzon, der programchef for Horsens Teaterfestival, som står bag SCENE+. 

Et kunstnerforløb bevilget af Statens Kunstfond skaber rammen for den intensive uge, hvor børn i alderen 7- 12 år deltager i TOTAL!!DANS! og danser til live musik i fem dage for til sidst af fremføre en forestilling.

Et unikt og rørende udtryk

Det er koreograf og danser Ellen Kilsgaard, der står bag idéen TOTAL!!DANS! - et koncept hun har udviklet gennem de sidste syv år. Med sig har hun danserne Adrian Ulrich og Julie Schmidt Andreassen samt komponist og musiker Cecilie Sadolin.

- Det er helt specielt - dynamisk og meget levende at danse for og med børn. Selvom børnene ikke har trænet på forhånd, bringer de, i kraft af deres alder, en høj energi og fantastisk indlevelse til dansen. Og når vi voksne kunstnere indgår i samspil med børnene, er der potentiale for, sammen med den levende musik, at skabe et helt unikt, levende og rørende udtryk, siger Ellen Kilsgaard.

Og både børn og voksne fra Sundparkhallen glæder sig til en noget anderledes uge 42.

- Vi er rigtig glade for det samarbejde, og vi lover, at det ikke kun er børnene, der får en på opleveren, men TOTAL!!DANS! får også en oplevelse udover det sædvanlige, siger projektleder Lars Mose fra Bo Trivsel. 

Håbet er, at projektet bidrager til at skabe møder mellem scenekunsten og børn og unge i al deres mangfoldighed.

- At have oplevelser på egen krop med dans, teater og musik er et fundament for at opsøge lignende oplevelser senere i livet. Oplevelser der kan være en vigtig del af en demokratisk dannelse. Jeg glæder mig til at følge mødet mellem de skønne børn fra Bo Trivsel og koreograf Ellen Kilsgaards forrygende TOTAL!!DANS!, siger Adelaide Bentzon. 

TOTAL!!DANS! vises fredag den 22. oktober i Sundparkhallen på Hybenvej 8.

Der er forestilling klokken 13.00-13.30 og reception 13.30-14.00.

Alle er velkomne.
 

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021