Debat: Det vil vi!Søren Lind Jensen
Spidskandidat for Nye Borgerlige i Horsens kommune

På to vælgermøder i sidste uge fik jeg af borgmester Peter Sørensen og Thomas Monberg Andersen nr. 6 på Socialdemokratiets liste at vide, at jeg i stedet for at være negativ og kritisk over for det socialdemokratiske styre af kommunen hellere skulle bruge tiden på at fortælle vælgerne, hvilken retning Nye Borgerlige vil for kommunen. 

Af Søren Lind Jensen
Spidskandidat for Nye Borgerlige i Horsens kommune

For at et demokrati kan være levende og dynamisk, skal der være en slagkraftig opposition til magthaverne – uden en kritisk og velforberedt opposition, intet demokrati. Selvfølgelig er det ikke rart for de magthavende at blive konfronteret med egne fejlbeslutninger og dårlig embedsførelse, men det hører altså med til demokratiet, at en årvågen opposition kigger magthaverne i kortene og holder dem i ørene.

Nu forholder det sig sådant, at Nye Borgerlige er en del af det borgerlige valgforbund bestående af Venstre, De Konservative, KristenDemokraterne og Maren Spliid-gruppen, og dér befinder vi os i godt selskab. Jeg har kun lovord til overs for mine fire samarbejdspartnere. Overskriften for valgforbundet, som blev indgået i foråret, lyder ”En ny vej for Horsens kommune – en visionær kommune med borgeren i centrum”. 

Det lokale demokrati lider i Horsens kommune – Socialdemokratiet har absolut flertal i byrådet – og dét vil vi i det borgerlige valgforbund have ændret på. Borgerne køres simpelt hen over af det kommunale system. Høringsfaserne til nye lokalplaner er en ren parodi. Borgernes berettigede indsigelser fejes af bordet. Dispensationer kværnes ud i en lind strøm. Borgernes indvendinger er man ligeglad med.  

Nye Borgerlige vil sammen med vores borgerlige venner igen sætte borgeren i centrum og underordne kommunen borgeren. Altså en revitalisering af det lokale folkestyre, hvor borgernes berettigede indsigelser tages alvorligt. Derudover halter det flere steder med trivslen inden for den kommunale sektor.

Nye Borgerlige Horsens har 50 punkter på vores Facebook-gruppe, hvoraf 20 er udvalgt til vores valgfolder. Vores opgør med skandalebyggerier i Horsens by er velkendt. Vi ønsker os flere små torve og parker. Vi vil også have en plan for genopretning af god ro og orden i skolerne, som i øvrigt skal gøres mere selvstyrende. Derudover ser vi gerne lokale folkeafstemninger om sager af stor interesse.
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021