Debat: Erhvervsvenligheden i HorsensClaus Lassen
Kandidat Liberal Alliance til KV21 i Horsens

Horsens opnår en 17. plads (tilbagegang på 2 pladser ift. sidste år) i årets undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed i kommunerne – Til eksempel kan siges, at Hedensted fik en 3. plads og Odder en 6. plads i årets måling af erhvervsvenligheden, foretaget af Dansk Industri – Er dette godt nok...?

Af Claus Lassen
Kandidat Liberal Alliance til KV21 i Horsens
Selvstændig erhvervsdrivende

I Horsens er virksomhederne nemlig ikke tilfredse med de kommunale veje og den offentlige transport. I hele kommunen, står det helt oppe i toppen på ønskelisten over det, virksomhederne mener, at kommunen bør prioriteres højest, og et pænt stykke højere end landsgennemsnittet.

Gode veje-, bus- og togforbindelser er noget af det vigtigste for virksomhederne, når de skal fragte råvarer og varer til og fra kunder og leverandører. Og området er en af forudsætningerne for at tiltrække de kvalificerede medarbejdere de har brug for. Lange køer, hullede veje og ventetid på bussen i industriområdet er gift for virksomhederne. Derfor bør kommunen tage erhvervslivet alvorligt på det her område og se at få infrastrukturen i orden.

De lokale virksomheder og bilister oplever også betydelige problemer på afkørselsramperne fra E-45, hvor der ofte er lange køer, som generer og forsinker trafikken.

Der er også positive vibes omkring Horsens, hvor det er gået støt opad på DI’s rangliste, fra en plads midt i feltet i 2018, til en placering som nummer 17 i år - et lille fald i forhold til sidste år, når det drejer sig om uddannelse og tiltrækning af medarbejdere til virksomhederne i Horsens. Virksomhederne belønner især kommunens brug af private leverandører til dette. Netop mangel på arbejdskraft er en af de allerstørste udfordringer for virksomhederne i Horsens og vil efter alt at dømme være det i de næste mange år.

Er en 17. plads godt nok, når vi som kommune ligger på en 12. plads, målt på antal borgere? og som nr. 3, når man ser på stigning i befolkningstal, kun overgået af København og Århus.

Jeg mener godt vi kan hæve ambitionsniveauet i vores kommune, og jeg vil som selvstændig erhvervsdrivende, være garant for at dette vil blive prioriteret i en ny byrådsperiode
 

Claus Lassen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kagehuset i verdensrummet
14. feb 2023