Debat: Fartdæmpende øerLeif Kristensen

Fartdæmpende foranstaltninger kan være og er påkrævet i bysamfund af sikkerhedsmæssige årsager, det være sig for skolebørn samt ældre personer ja selv yngre personer kan det være godt for.

Af Leif Kristensen
Egehøj 12 Egebjerg, 8700 Horsens

Nu fik vi 2 stk. nye fartdæmpende øer samt nogle flere, andre steder her i Egebjerg efter fjernvarmen med den nye asfalt.

De to steder den er gal med er Egebjergvej Egedalsvej krydset og Rådvedvej Egevej krydset. De fartdæmpende øer er store og udmærkede. Det er opkørslerne og nedkørslerne, som er alt for korte og bratte, dette giver nogle voldsomme hop i bilerne selv ved fart på 20-30 km i timen. Dette kan ikke være rigtigt at vi her i Egebjerg skal affinde os med dette, da ingen, jeg skriver, ingen andre steder, er der den slags fartdæmpende øer i Horsens kommune, eller for den sags skyld i andre kommuner som har den slags fejllægninger. Det kan ikke have sin rigtighed at private bilister samt buschauffører, der dagligt kører her, skal have de knæk i ryggen ved gennemkørsel på vejene i Egebjerg.

Så er der manglende anvisningstavler angående lav bro på Egebjergvej i Hansted. Der står et skilt mod nord på Egebjergvej lige efter lyskrydset Gl. Århusvej/Hovedgård. Men skiltet mangler ved Skolen i Egebjerg, Dette forårsager at flere lastvogne såvel danske, som udlændinge, der ikke er lokalkendt, men kører på GPS må vende ved Hanstedvej og så får skolen lastvognene forbi en gang mere. Nu har Horsens kommune lige før påske sat to stk. skilte op om lav bro 3.9 m. på Rådvedvej og Sorthøjvej med henvisning til broen under Skanderborgvej. Man må spørge sig selv, altså ikke mig selv, men ham den ansvarlige for dette, om han aner hvor problemet er. Det er så Banebroen i Hansted på Egebjergvej det drejer sig om.

At få ordnet de her problemer til det bedre her i Egebjerg, kan ikke være så svært, da jeg lige har bemærket at den fartdæmpende belægning i Kattesund- Hulvej krydset i Horsens by, er blevet raspet væk, det fik dog en levetid på et halvt årstid, så mon ikke Horsens kommune også har råd til at ordne de småproblemer her i Egebjerg, som er store for os som færdes her.

Leif Kristensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Skal der være togstop i Hovedgård?
04. apr 2021