Debat: Flere verdensmål i HorsensNiels Voetmann Jepsen
Spidskandidat for Det Radikale Venstre Horsens til KV21

FN's verdensmål er blevet definerende for hvordan globale og lokale virksomheder, store og små lande og kommuner landet over forholder sig til og arbejder med de problemer verden står i. Problemer såsom sult, klimakrisen, fattigdom, trivsel af mennesker, sexisme, bæredygtighed og landsbyliv. Der er 17 mål i alt og det er 17 mål som drømmer om og vil en bedre verden for os alle.

Af Niels Voetmann Jepsen
Spidskandidat for Det Radikale Venstre Horsens til KV21
Byvangen 7, Horsens

I Horsens kommune har vi ikke rigtig forholdt sig til dem endnu og vi bruger den heller ikke rigtig i det aktive arbejde. Vi holder konferencer om det på Fængslet så alle kan komme til Horsens og lære om målene, men, ja, vi bruger den ikke selv.

En simpel google søgning på "Horsens kommune verdensmål" får Radikale Horsens valgprogram op på toplisten (vi har baseret vores politik på det), men meget lidt om hvad Horsens Kommune har planer om og der er mega ærgerligt. Verdensmålene bliver af kommuner landet over brugt som redskab til at definere retningen til en bedre verden og brugt som et pejlemærke på om man er på rette vej. Et pejlemærke som jeg og Det Radikale Venstre i Horsens syntes er vigtigt at forholde sig til.

Men er vi så ikke bare rette vej i Horsens alligevel og har derfor ikke brug for verdensmålene? Svaret er nok både ja og nej. Vi har gode strategier omkring bæredygtighed, arkitektur, ligestilling, psykiatri osv., men disse strategier har også brug for et sundhedstjek - er det varm luft eller reelle forandringer - og der kan vi bruge verdensmålene til. f.eks. Verdensmål nr. 7 som taler om vedvarende energi skal øges og at energiproduktion skal ikke forurene. Vi skaber ikke meget vedvarende energi i Horsens, der er meget få vindmøller og solceller i kommunen. Vores ellers fremragende fjernvarme er baseret på primært afbrænding af affald og træ. Så her kan vi sagtens lave en sundhedstjek og forbedre os. 

Et anden mål, nr. 3, som handler om trivsel, kan når vi snakker psykiatrien sagtens bruge en bedre prioritering og økonomi. Her vinder økonomi og besparelser indpas i stedet for reel fokus på den individuelles trivsel.

Så jeg opfordrer til at man går på nettet og læser de 17 verdensmål og gør tanker om hvordan det forholder sig i Horsens. Skulle man fristes så læs også Det Radikale Venstre Horsens valgprogram som er baseret på disse mål.
 

Niels Voetmann Jepsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021