Debat: Folkeskolens geninvestering - nu!Lars Jensen, byrådsmedlem for Venstre i Horsens

Skolerne i Horsens kommune er presset til det yderste. Vækst betyder større tilflytning, som betyder flere børn, som alt andet lige derfor også betyder, at flere børn skal i skole - på skoler vel og mærket, der kæmper med at have nok klasselokaler og skabe god skole med en økonomi, der er så stram, at det gør ondt. I alt for mange år er der fokuseret på gode resultater – målt på elevernes karakterer. 

Af Lars Jensen, byrådsmedlem for Venstre i Horsens
Valmuevej 22, 8700 Horsens

Annette Schulz Jensen, Byrådsmedlem for Det konservative Folkeparti
Bleldvej 40, 8700 Horsens

Vi tester som aldrig før

Eleverne testes som aldrig før, og alle skal hurtigst muligt i gang med en uddannelse efter endt folkeskoletid. Vi glemmer bare, at uddannelse kun kan lykkes, hvis vi også husker, der skal være plads til trivsel og dannelse - med andre ord: Hvis børn ikke trives og ikke indgår i sociale fællesskaber, så er der ikke overskud til læring (uddannelse). Ingen børn skal have ondt i maven over at skulle i skole.

Annette Schulz Jensen, Byrådsmedlem for Det konservative Folkeparti

Vi skal prioritere og investere nu!

Det er tid til at stoppe op! Lad os bremse op og få skabt en kommune, hvor vi ikke kun kan prale af høj vækst, men kan prale af en folkeskole, hvor vores børn stortrives. Fraværsprocenten skal ned og skoleværingen formindskes. Vi skal prioritere en folkeskole, hvor der er TID til trivsel, dannelse OG ikke kun uddannelse. Det kræver, at vi som politikere investerer i området - det er en nødvendighed. NU! 

Vi skal ikke glemme dem, vi er til for!

Hvis vores børn skal trives i skolen, kræver det også, at vores skoler er et godt sted at være for alle. Derfor skal vi også prioritere efteruddannelse, arbejdsmiljø og trivsel højt, hos lærere og pædagoger, som underviser vores eleverne. Vi skal give ro til skolens ledelse og medarbejdere, så der kan fokuseres på kerneopgaven – nemlig at danne og uddanne eleverne. Ingen klasser er ens, så derfor skal man som lærere og ledelse have tryghed for og troen på, at kommunen stiller ressourcer til rådighed, når det er nødvendigt.

Vi skal skabe en fin balance omkring folkeskolens frihed, så ledernes, lærernes og forældrenes ressourcer og engagement kan bringe os til tilbage på sporet og videre til næste niveau. 
At investere i vores børn og unge er en investering fremtiden.

Lars Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023