Debat: Formynderisk Peter Pan-politikJakob Bille, Liberal Alliance

Så er mor Mette og regeringen på banen igen med et formynderisk forslag om ”tobakslig” umyndiggørelse af personer født efter 2010. Regeringen ønsker et totalitært forbud mod at købe cigaretter, tobak og andre nikotinholdige produkter for alle, der er født efter 2010. Så uanset om du er 18, 25 eller 55 år må du ikke købe cigaretter, hvis du er født efter 2010.

Af Jakob Bille, Liberal Alliance
Højmarksvej 19, 8700 Horsens

Igen viser regeringen deres absurde behov for at bestemme over danskernes liv, og fratage voksne mennesker et personligt og frit valg. Det minder unægtelig om historien om Peter Pan der ønsker at forblive barn og aldrig blive voksen. Det er beskæmmende, at vi i 2022 har politikere der vil bestemme over dit og mit liv i en sådan grad, at vi aldrig reelt bliver voksen. Politikerne mener tilsyneladende at danskerne er for dumme til at træffe selvstændige beslutninger om eget liv, og derfor bliver ”systemet” nød til at tage styringen.

Hvad bliver det næste som regeringen vil forbyde? Er det den usunde fredagsslik og chips? Er det øl, vin og spiritus? Eller skal vi gå ”all in” og forbyde alt fast food, for det er jo både usundt og sundhedsskadeligt?

Og den nationale tendens med forbud, formynderi og symbolpolitik forplanter sig tilsyneladende til vores lokale byråd. Flere politikere i Horsens byråd ønsker at indføre endnu en forbud - et såkaldt ”tomgangsregulativ”, der skal gøre det ulovligt at lade bilen holde i tomgang i længere tid – for miljøet og naturens skyld. Tilsyneladende er logikken, at fordi et fåtal af uansvarlige bilister udviser manglende respekt for naturen, skal alle bilister gøres til potentielle kriminelle fordi man f.eks. kommer til at holde uforskyldt i kø ved et af kommunes mange vejarbejder – og ikke får slukket for motoren. Som ophavsmanden Esben Hedeager fra Konservative udtaler ”Det er noget forbandet svineri overfor miljøet”. I relation til den symbolpolitiske vurdering i et ”tomgangsregulativ”, kan det nævnes at Hr. Hedeager selv kører rundt i BMW 600’ish med en V8 motor der kører knapt 9 km på literen.

Drop nu Peter Pan-politikken - lad os få mindre, fordummende barnepigestat, mere frihed og personligt ansvar, hvor politikerne bestemmer mindre over danskernes liv - ikke mere.
 

Jakob Bille

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021