Debat: Jeg er imod KattegatforbindelsenNiels Voetmann Jepsen. Spidskandidat for Det Radikale Venstre

Når Borgmester Peter Sørensen tager til Kattegat konference på Dokken i Århus d. 3. juni så er det under overskriften: "Horsens, en konkurrent til Århus; Når en Kattegat forbindelsen kan Horsens stå i endnu et kæmpe væksteventyr som kan betyde en fordobling af befolkningstallet i Horsens".

Af Niels Voetmann Jepsen
Byvangen 7, Horsens
Spidskandidat for Det Radikale Venstre – Horsens til kommunalvalget 2021

Vi er 92.000 mennesker i Horsens kommune i dag og hvis forbindelsen kommer i 2035, så kan vi om meget få år påbegynde rejsen mod små 200.000 mennesker i Horsens kommune. De fleste må tænkes at skulle flytte ind på i nordsiden af Horsens og skabe en form for metropol by sammen med Skanderborg og/eller Odder. Selve forbindelsen ser ud til at skære ind til E45 ved Horsens N.

Dette er jo hele formålet med broen; at skabe en sammenhængende metropol; Et Stor Aarhus eller et Stor Horsens som kan hænge sammen med København. Det vil åbne mange erhvervs- og udviklingsmuligheder, nok mange flere end vi umiddelbart indser.

Men en vækst kommer med en pris. Jeg mener at dette er vækst for væksten skyld og vækst er ikke et middel i sig selv. Vi har allerede gang i en pæn vækst i Horsens og en Kattegatforbindelse vil skabe en øget og invasiv vækst i Horsens og i omegnskommunerne. Det er en alt for gammeldags tilgang vækst og forbrug i en tid, hvor meget tyder på at vi har nået grænsen og vi skal til at begrænse vores forbrug og vores aftryk. I en tid hvor det er vigtigt at beskytte naturen, hvor vi vil øge vores biodiversitet og hvor vi vil sikre klimaet for fremtidige generationer, så dur det her bare ikke.

Vi kan ikke have biodiversitet hvis vi bygger en ny storby og erhvervsområde hen over naturen. Vi kan ikke reducere vores CO2 samtidig med at vi spytter 100 tusinde af tons of beton og asfalt på en ny bro, motorvej, nye parkeringspladser, nye erhvervsområder med mere.

Vi har travlt med skabe vækst i Horsens, men vi bør spørge os selv om retningen er den rigtige. Det syntes jeg ikke den er og derfor er jeg imod Kattegatforbindelsen.
 

Niels Voetmann Jepsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021