Debat: Kvantitativ vækst for enhver prisSøren Lind Jensen. Spidskandidat for Nye Borgerlige

Borgernes rettigheder i den gennemsocialdemokratiserede Horsens kommune lider. Indsigelser mod nye lokalplaner til ændring af eksisterende ses der stort på. Dispensationer har kommunen med borgmesterens vidende indtil for en måned siden strøet om sig med let hånd, som var det det naturligste i verden.

Af Søren Lind Jensen. Spidskandidat for Nye Borgerlige

Et af de punkter, som Nye Borgerlige går til valg på, er det stik modsatte af den socialdemokratiske praksis, nemlig at eksisterende lokalplaner som udgangspunkt skal overholdes, og at dispensationer skal være undtagelsen fra reglen og indebære, at de involverede parter er enige om dem.

Naturligvis skal lokalplaner, hvor almenvældet tilsiger det, kunne ændres, men det skal være undtagelsen snarere end reglen, og det samme for så vidt angår dispensationer, hvilket også ligger implicit i ordet. 

Når man køber en bolig eller en byggegrund, gør man det naturligvis under forudsætning af, at den eksisterende lokalplan holdes. Alt andet er bristede forudsætninger. Lovgivningen på området yder simpelthen kommunerne for stor magt i forhold til borgerne. Nogle kommuner administrerer dog lovgivningen på fornuftig vis i god symbiose med borgerne, mens andre som for eksempel Horsens skamrider den og lader hånt om boligejeres berettigede indsigelser. 

Det kan imidlertid ikke undre, da socialdemokraternes credo med den betonglade borgmester Peter Sørensen i spidsen er: kvantitativ vækst for enhver pris – også selv om det betyder, at al ret og rimelighed over for borgerne trædes under fode.

Byrådets pligt er at sørge for, hvis der er overskud af tilflyttere at styre befolkningstilvæksten på begavet vis og i et langsomt tempo, så indbyggerne i kommunen kan følge med. Altså bygning af boliger med en pæn arkitektur, hvor der rages faldefærdige bygninger ned eller på flade marker uden naturmæssig værdi. Det er på ingen måde sket under det socialdemokratiske kommunale regimente i Horsens.

Nøgleordene må være moderat, kvalitetsstyret vækst med øje for byernes kulturelle rødder i kommunen. Det vil i øvrigt også sikre kommunens attraktivitet for tilflyttere, da et lille underskud på boliger altid virker tiltrækkende.

Sig nej til socialdemokratisk magtfuldkommenhed, og ja til borgernært borgerligt styre ved kommunalvalget d. 16. november!
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021