Debat: Landmanden – en af hverdagens helteSøren Lind Jensen
Spidskandidat for Nye Borgerlige i Horsens Byråd

Det er ganske gratis for politikerne at hakke ned på landmændene, for de udgør procentuelt under én procent af vælgerne. En ganske stor del af befolkningen (6%) har imidlertid beskæftigelse i følgeerhvervene til landbruget, så som maskinstationer, reparation af landbrugsmaskiner, mejerier, slagterier, og eksport af landbrugsprodukter.

Af Søren Lind Jensen
Spidskandidat for Nye Borgerlige i Horsens Byråd

Vi kan slet ikke undvære landbruget, som er en uundværlig del af vores desværre alt for få primære erhverv. Eksportindtægter, alt inklusive, løber op i over 160 mia. kr. Derudover forsynes hjemmemarkedet med landbrugsprodukter. Landbruget er en uundværlig bidrager til vores velfærdsstat. Vis venligst vores landmænd respekt!

Jeg er opvokset i Aarhus i 60erne og 70erne i en middelklassefamilie med handel som hovederhverv, og derfor fik jeg først indsigt i landsmandens virke, da jeg for 16 år siden flyttede til et landbrugsområde i den nordligste del af Horsens kommune med en landmand som nabo. 

Langt de fleste landmænd dyrker jorden og har dyrehold i respekt for miljøet, og selvfølgelig skal der passes på grundvandet og de synlige naturmæssige værdier. Der skal imidlertid ske en nytænkning hos forbrugerne således, at vi er villige til at betale langt mere for kød, men bedre kød, med det resultat, at dyrevelfærden i landbruget vil få et løft. Det ønsker landmanden også. 

Selvfølgelig skal økonomien hænge sammen for de enkelte bedrifter. EU-støttevanviddet og ansøgninger om EU-støtte kan landmændene ikke selv klare. Der tilkøbes revisionshjælp bl.a. hos landbrugsorganisationerne, for at EU-støtte kan opnås. Hele det system er håbløst bureaukratisk, men en erstatning for det, er der desværre lange udsigter til.

På det seneste er jeg begyndt at aflægge nogle udvalgte medlemmer i Nye Borgerliges lokalforening Horsens-Hedensted et besøg, heriblandt landmænd og folk der arbejder i følgeerhvervene til landbruget. 

Med over 17.000 medlemmer på landsplan er Nye Borgerlige det tredjestørste parti på landsplan målt på betalende medlemmer, og en ganske pæn del af dem er beskæftiget i og omkring landbruget. Og når Nye Borgerlige får repræsentation i Horsens byråd med to mandater kommer Jan Riishøj og jeg gerne forbi til en snak og en øl, for vi lægger gerne øre til, hvad der rører sig i landbruget og følgeerhvervene. 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021