Debat: Meget mere af den fede hverdagskulturNiels Voetmann Jepsen
Spidskandidat for Det Radikale Venstre, Horsens til kommunalvalget 2021

Jeg sad en fredag eftermiddag på La Vie nede i gågaden og fik en enkelt øl i solen. På La Vie gik snakken på tværs, som den plejer, om alt muligt lige fra kernekraft over til golf og videre til situationen med det Gule Pakhus. Der er musik og hverdagskultur i luften hos La Vie.

Af Niels Voetmann Jepsen
Spidskandidat for Det Radikale Venstre, Horsens til kommunalvalget 2021
Byvangen 7, 8700 Horsens

Dette er skudt i vejret flere steder indenfor de sidste par år. Vinol, Morzybitten og GRUS (nu del af Platform K) og flere er steder som er skudt op og bragt egne små events og snakke og budt indenfor i egen kultur. De er ikke bare barer eller caféer men også små kultur steder. Kommunen har stået i spidsen for Undercover Grønnegade og Horsens Hideouts som er små events der hylder den lille og intime oplevelse på dagen og på stedet.

Hvert sted og event har sin egen identitet og målgruppe, men det er fedt at se at Horsens er mere end bare store koncerter, store events og fælleshuse som måske omfavner for bredt. Fedt små subkulturer lever i bedste velgående og der er plads og økonomi til også den del af kulturen. 

Jeg vil gerne slå et stort slag for at denne hverdagskultur prioriteres og tales om i den kommende valgkamp. Det må ikke kun gå op i hvem den kan byde ind med den største hal eller største event ind i budgettet. 

Jeg foreslår ikke at vi sætter caféer og barer på kommunestøtten, dertil skal de kunne klare sig selv, men jeg foreslår at vi dropper tanken om at bygge store arenaer a la Royal Arena som egentlig mest bare understøtter tanken om at få mere økonomisk vækst til Horsens og i stedet bruger økonomi på hverdagskultur. 

Jeg vil hellere skabe mere indhold end vækst så jeg foreslår, at vi sætter os ned og udvikler tanken om hverdagskultur i Horsens videre. Små fede og inspirerende events og steder som ikke appellerer til alle, men alligevel til en del. Det ville gøre Horsens en endnu federe by at bo i. 
 

Niels Voetmann Jepsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021