Debat: Mere klima i det kommunale budgetDe siddende partier i byrådet skal snart til at snakke budget for 2022. For nyligt har Socialdemokratiet og andre partier meldt sig på banen til at der skal ske mere på klima og naturfronten. Nu er det så tid til at putte penge og handling bag ordene.

Af Niels Voetmann Jepsen
Byvangen 7, Horsens
Spidskandidat til kommunalvalget i Horsens Kommune for det Radikale Venstre.

Jeg mener at reel fremdrift først kan ske efter valget når og hvis vi laver en Klima og Natur udvalg hvor vi for alvor kan få sat fokus og mål på den grønne omstilling og derved får sat mange flere ressourcer og midler af til det massive arbejde vi skal i gang med her i Horsens. For i gang det skal vi!

Vi kan dog starte allerede i dette budget og her er 2 konkrete Radikale ønsker

Afsæt 2 millioner kroner årligt til borger drevne klima initiativer.

Kommunen, virksomhederne og de enkelte samfund kommer til at løfte i flok hvis vi skal have en chance for at gøre noget positivt for klimaet. Ved en kommunal pulje giver vi chancen til alle med kloge, skøre, gode og klima venlige ideer til at komme i gang. Man mangler måske bare pengene til det. Ideer til den grønne omstilling skal ikke bare komme fra forvaltningen men fra os alle.

Gør alle busserne i Horsens gratis.

Ud af bilen og op på cyklen eller ind i busserne. Vi skal køre mindre. Gør vi busserne i Horsens gratis så tilskynder vi at man ikke tager bilen på turen til gågaden og derved også undgår den store diskussion om at vi bare skal bygge flere p-huse over det hele. Eller at man tager bussen på arbejde når man arbejder i Sydbyen og bor i midtbyen. Det koster omkring 20 millioner årligt og de penge kan godt findes i budgettet. Busserne selvfølgelig også gøres til el-busser i stedet for de eksisterende diesel-busser. 

Niels Voetmann Jepsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021