Debat: Miljølisten siger tak for din stemmeAnni Jakobsen, Byrådsmedlem (Miljølisten Horsens)

Støvet er ved at have lagt sig efter kommunalvalget, og om en lille måneds tid indtager medlemmerne af det nye byråd deres pladser.

Af Anni Jakobsen, Byrådsmedlem (Miljølisten Horsens)
Tyrstingvej 27, 8740 Brædstrup

KV21 var første gang, man kunne finde Miljølisten Horsens på stemmesedlen, og jeg vil gerne sige tak til alle de 252 mennesker rundt omkring i kommunen, der turde stemme på et nyt, lokalt parti med fokus på natur, miljø og klima.

Her var ingen balloner, roser eller valgplakater, men kun et ønske om at ændre måden vi forbruger vores ressourcer på, betragter vores natur og udvikler vores samfund. Sund vækst er mere end ranglister over erhvervsvenlighed og tilflyttere; det handler også om respekt for historie, mennesker og det land, vi har til låns.

KV21 blev valget, hvor de fleste partier forsøgte sig med en grøn profil – nogen mere vellykkede end andre -, og det bliver interessant at se, hvad det nye byråd vil gøre for bl.a. at øge biodiversiteten, forbedre vandmiljøet og give naturen mere plads.

Man kan frygte, at valget vil være status quo i forhold til beskyttelse af naturen. Sammensætningen af det nye byråd tyder på, at vækstlokomotivet vil fortsætte sit spor af asfalt og beton også i årene fremover. Der vil sikkert blive sået masser af blomsterstriber og lavet grønne områder med brugervenlig adgang, men natur kan ikke bare indrettes efter vores præmisser og flyttes til steder, hvor den ikke ligger i vejen

Tillykke med valget til jer, der blev valgt ind – vi er flere, der vil følge med i jeres arbejde - og god arbejdslyst!
 

Anni Jakobsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023