Debat: Skamløs udmeldingSøren Lind Jensen
Spidskandidat for Nye Borgerlige til byrådet i Horsens

Her først i august meldte det lokale almægtige Socialdemokrati ifølge gruppeformand Andreas Boesen ud, at partiet pludselig vil til at være grønt og klimavenligt. Man tror, at det er løgn. Udmeldingen er intet mindre end skamløs, men det er selvfølgelig også ved at være valg. 

Af Søren Lind Jensen
Spidskandidat for Nye Borgerlige til byrådet i Horsens 

Er der et parti i byrådet, der IKKE har ført en grøn og klimavenlig politik, så er det Socialdemokratiet. Flere naturperler er allerede blevet og er projekteret inddraget til byggeri. Hvordan ser det CO2-regnskab ud? For slet ikke at tale om den enevældige borgmesters engagement og deltagelse i Kattegatkomitéen, som, hvis planerne føres ud i livet, vil skære kommunen over på tværs fra øst til vest med en spritny motorvej. 

Hvor er de nyanlagte grønne oaser, små torve og parker? Nej, dér hvor de kunne være blevet anlagt, er der skudt golde, kønsløse højhuse op. Det lokale Socialdemokrati – miljø- og klimavenlig? Stop nu! 

At Socialdemokraterne nu i kommunalvalgkampen vil til at profilere sig som grønne svarer til, at en voldtægtsforbryder efter en tur i skriftestolen lover den katolske præst at donere penge til en fond for voldsramte kvinder for at få syndsforladelse. Men gammel synd kaster som bekendt lange skygger.

Naturligvis kan og skal der gøres plads til nybyggerier, når tilflytningen til kommunen er større end fraflytningen. Der skal bare være tale en kontrolleret, moderat bygningsmodning i områder uden naturmæssig værdi såsom flade marker – og byggerierne skal være lave og nogenlunde i pagt med byernes kulturhistorie. Hvor svært kan det være? 

Et andet stort problem med Socialdemokratiets dominans er ligegladheden med eksisterende lokalplaner, som administrativt ændres med et pennestrøg. Dispensationer udstedes i en lind strøm, når det passer ind i kommunens kram. Indsigelser er man stort set ligeglad med, som det helt igennem groteske eksempel fra Højagergårdsvej har vist. Borgerne køres simpelt hen over af kommunen, hvor mantraet er: Systemet over borgerne.

Socialdemokraterne trænger til et par perioder på oppositionsbænkene i byrådet i særdeleshed for det lokale folkestyres skyld, men også for at få tid til at tænke over de ulykker, som de har foranstaltet. Et valgnederlag til november vil forhåbentlig afstedkomme en vis refleksion.
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021