Debat: Vigtigt at tage ansvarI denne Coronatid får vi hele tiden at vide, hvordan vi skal forholde os og gebærde os i samfundet. Virussen der er over os, får vi til stadighed mere og mere viden om. Vi erfarer hvad der hjælper, og hvilke tiltag der er nødvendige for at undgå smitte, og spredning af denne. Ud over det, vi ifølge fagpersonerne skal gøre, synes jeg også at det påhviler den enkelte at gøre det som tjener samfundet, og dermed os alle bedst. 

Af Anders Vaagan
Løvhøjsvej 2, 8700 Horsens

De sociale relationer er blevet udfordret mere end nogensinde, og man kan ikke bare lige gøre det man plejer, eller med dem man plejer. Det betyder for mange at aktivitetsniveauet falder, og at man måske ikke får bevæget sig så meget som man vanligt. 

Derfor vil jeg som ansat i sundhedsvæsenet, meget gerne opfordre de der kan, til komme ud trods begrænsningerne. Ud i den fantastiske natur som Horsens og omegn er beriget med. Skov og strand, eng og sti. Vi har det hele, og der er plads til os alle. At bevæge sig giver velvære og dejlige oplevelser. Man får andre input, og den friske luft tager ingen skade af. Det er livsglæde at opleve, og at kunne bruge sine sanser. Det kan man gøre ganske gratis, og når man har tid og lyst. 

Mange har i denne tid opdaget nye områder, set nye steder, og vænnet sig til at det at komme ud, er godt for krop og sjæl. At holde sig i gang er selvsagt sundt, og så har man gjort hvad man selv kan for at høste gode oplevelser. 

Vores ældre medborgere som er afhængige af andre, har et særligt behov for at blive hjulpet til disse oplevelser. Her tænker jeg på beboere på plejecentre og plejehjem og vores ældre familiemedlemmer. De har om nogen været mere alene end normalt, og netop disse mennesker skylder vi vores omsorg, da de har et stort lod i at vores samfund er så godt og veludviklet som det er. De har været med til at bygge det op, som vi andre i dag nyder godt af.

Så hermed en opfordring i det skønne forår, til at komme ud at med den du har kær.

Anders Vaagan

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Skal der være togstop i Hovedgård?
04. apr 2021