Den evige ildsjæl: 70 lys for Hagedorn-OlsenMuseumschefen med visionen for Horsens Kunstmuseum fylder rundt. En hyldest til manden, der ændrede spillereglerne i dansk museumsverden.

Af Jørn Kildall

Den 26. september markerer vi ikke bare en fødselsdag. Vi markerer en æra. Claus Hagedorn-Olsen, manden bag Horsens Kunstmuseums transformation siden 1984, fejrer 70 år.

Priser og anerkendelse: Et æresgalleri

Gennem årene har hædersbevisninger strømmet ind. Bikubenfondens Museumsjurys Specialpris i 2007 og Carl Jacobsens museumsmandslegat i 2018. Al anerkendelse for hans konstante fokus på kunsten.

1980'ernes visionær

Med rødder i Aarhus blev Hagedorn-Olsen hurtigt synonym med 'unge vilde' kunstnere. Hans indsats sikrede, at navne som Erik A. Frandsen fandt deres plads i Horsens' samlinger.

Samlingskernen: Ikoner og nykommere

Det er svært at omtale Horsens Kunstmuseum uden at nævne kunstnere som Christian Lemmerz, Michael Kvium eller Tal R. Claus Hagedorn-Olsens passion sikrede museet disse kunstneres værker.

Et liv i kunstens tjeneste

Fra bestyrelsesposter til kulturråd, Claus' engagement spænder vidt. Hans kærlighed til kunst har skabt et netværk af tillidsposter og respekt i branchen.

Fra Fyns idyl til museumslegende

Livet startede i Svendborg for Claus. Med skolegang i Helsingør og studier i Århus, blev vejen til kunsten brolagt. Familie, passion og drømme blev flettet sammen til en usvækket dedikation.

Hagedorn-Olsen repræsenterer mere end fire årtiers engagement i dansk kultur. Som 70-årig fortsætter hans arv gennem de værker, han bragte til lys, og de mange hjerteslag han har investeret i Horsens Kunstmuseum. Tillykke med dagen Claus Hagedorn-Olsen.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024