En magisk børnebog fra Gedveds kreative hjerte: Line Iversen(Foto: Arendina Post de Jong)

Med kærlighed til børnelitteratur, lokalhistorie og kreativt håndværk har Line Iversen formået at skabe et eventyrligt univers i hendes nyeste bog: Tre kloge køer og Den Genfundne Bro.

Af Jørn Kildall. Fotos Arendina Post de Jong 

Mellem køer og en historisk bro: En idé blev til virkelighed

Vi mødte Line Iversen, den multitalentfulde forfatter, illustrator og forlægger, ved Den Genfundne Bro. Det er netop ved Den Genfundne Bro, hendes seneste børnebog tager sit udgangspunkt. Inspireret af både sin fortid som landmand og den lokale bro ved Gram Slot, har Line formået at væve en dybdegående fortælling, der både vil fascinere børn og deres forældre.

"Jeg kommer fra en gård og er uddannet landmand, så det med køerne ligger lige for," siger Line med et smil. "Men selve ideen kom faktisk under et besøg på Gram Slot, hvor jeg først stødte på de her køer og en fin lille bro."
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Et plot fyldt med fantasi, eventyr og lokale skatte

Tre kloge køer og Den Genfundne Bro er en børnebog, men det er bestemt ikke kun for børn. "Alle bøger bliver jo læst af en voksen sammen med et barn. Så her er faktisk noget til både de store og de små," forklarer Line. "Jeg starter med historien om broen. Og så skal de finde nogle trolde der."

Bogen fortæller historien om en trold, der flytter ind ved en gammel bro. Når broen senere genopdages, er trolden megasulten og klar til at spise turister. Men det er lidt svært at spise turister, fordi de må jo ikke kravle rundt i broen og falde ned. Åh nej. Så kommer køerne. "Og så er der ligesom De Tre Bukkebruse, hvor det så bare er køer i stedet for," tilføjer Line med et grin.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Kreativt håndværk bag bogen

"Jeg har selv cyklet meget over broen," fortæller Line. "Og jeg har været her ved Den Genfundne Bro mange gange. På mange forskellige tidspunkter for at fange stemningen og, lyset og skyggerne, som jeg har brugt til mine akvareller som er med i bogen."

Line er ikke kun forfatteren til bogen, men også dens illustrator og forlægger. Hun har sit eget lille forlag, hvor hun udgiver sine værker. "Så jeg er med hele vejen. Så jeg bestemmer alt. I gengæld så kom der også en trykregning på godt 75.000 her i foråret, så det koster det."
 

(Foto: Jørn Kildall)

En kærlighed til papirbøger og fælles læsning

Line tror stærkt på værdien af papirbøger og fælles læsning. "Jeg vil så gerne, at børn skal læse papirbøger. I stedet for at de sidder med deres iPad. Fordi der er noget med iPad, der bliver sjældent bladret baglæns, fx. Det gør man ikke. Men i papirbøger, der bladrer vi frem og tilbage."

Fremtiden ser lys ud

Hvad kan vi forvente fra Line i fremtiden? "Ja, men hvis det går godt med bogen, så vil jeg da gerne lave flere," siger hun. "Som sagt, det er en dyr ting. Ja, men det er ikke sådan, det har været en guldgrube. Så vi lever lidt sparsommeligt, det er derfor vi kan leve på min mands løn. Så vi giver vores frihed til det, det er også fantastisk."

Der er ingen tvivl om, at Line Iversen er en kraftfuld kreativ sjæl, og vi ser frem til at se, hvad hun vil bringe til børnebogsverdenen i fremtiden.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024