Et kongeligt børneunivers kommer til HorsensI Postyrium vil Det Kongelige Teater give børn mulighed for at udforske og lege med klassisk scenekunst. Foto: Det Kongelige Teater/Camilla Winther

Det Kongelige Teaters mobile børneunivers Postyrium kan opleves helt gratis fra den 21.- 28. maj på Langelinie.

Det Kongelige Teater har fyldt tre containere, der tilsammen vejer 40 tons. De er nemlig fyldt med ballet, klassisk musik, kostumer og teatermagi. De kalder det 'Postyrium', og det er hverken en udstilling eller en forestilling. Det er en helt særlig teaterlegeplads, der bringer magien fra Det Kongelige Teater hele vejen med til Horsens og giver kreativiteten og legen luft under vingerne.

I de flotte containere kan børn og deres forældre træde ind i en eventyrlig verden af dramatik, opera, ballet og musik. Du kan f.eks. prøve at træne balletrin foran et stort spejl som i en rigtig prøvesal, lytte til forskellige instrumenter fra orkestergraven, klæde dig ud i farvestrålende kostumer og meget, meget mere.

- I Postyrium vil vi gerne give børn mulighed for at udforske og lege med klassisk scenekunst. Her får fantasien og legen luft under vingerne og vores håb er, at børnene for en stund glemmer lektier og mobiltelefoner og bare leger, lytter, griner og danser, fortæller Dorthe Paulli, som er udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater.

Foto: Det Kongelige Teater/Camilla Winther

Stor interesse for teaterlegepladsen

Der er allerede stor interesse for at være en del af Postyrium, og alle besøgstider til skoler og børnehaver er revet væk. Heldigvis kommer teaterlegepladsen til at være på Langelinie i en hel uge, og der er masser af tid i weekenden og hen over Kristi himmelfartsferien til, at børnefamilier kan tage en tur forbi Det Kongelige Teaters børneunivers.

Arrangementet er en del af Horsens Kommunes projekt, SCENE+, hvor børn og unge i kommunen har mulighed for at opleve teater i alle dens forskellige former - ganske gratis.

- Vi glæder os til at invitere inden for til en helt speciel teaterlegeplads, hvor børnene kan få et indblik i en verden, som de normalt ikke kommer så tæt på. Og vi er virkelig glade for, at skoler og børnehaver har vist stor interesse, siger projektkoordinator fra kultur- og eventafdelingen, Iben Høgh Grøftehauge.

- Det er vigtigt, fordi børnene får en fællesoplevelse sammen med deres klassekammerater og legekammerater. Og så kan de jo faktisk slæbe mor og far med igen i weekenden eller om eftermiddagen, så de kan hygge sig sammen som familie, siger hun.

Postyrium er åbent for alle lørdag den 21. maj og søndag den 22. maj samt i Kristi himmelfartsferien fra den 26.-28. maj klokken 10-16. Derudover kan man også kigge forbi den 23., 24. og 25. maj klokken 14.15-16 og være i det magiske teaterunivers, så længe man har lyst til.

Det er gratis at besøge Postyrium og kræver hverken tilmelding eller billet og anbefales for børn fra 4 år.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024