Farvel og tak, Poul: En legende går på pension fra Østbirk Skole(Foto: Jørn Kildall)

Viceskoleinspektør Poul Højvang tager sin pension efter 21 bemærkelsesværdige år på Østbirk Skole. Han efterlader en arv præget af tillid, ordentlighed og et stærkt fokus på mellemmenneskelige relationer.

Tekst og fotos Jørn Kildall

For 21 år siden begyndte Poul Højvangs eventyr på Østbirk Skole. Denne torsdag middag stod han på podiet for at sige farvel til skolen, han havde betjent med glæde, lidenskab og engagement i mere end to årtier.

Hans tale var spækket med humor og varme minder om sine kollegaer og de forskellige "tandhjul", der kørte skolens hverdag - fra lærere og pædagoger til psykologer og administration. Selvom alle tandhjulene ikke altid kørte glat, understregede Poul vigtigheden af samarbejde for at ingen børn skulle falde igennem.

Ståsted for ordentlighed

En vigtig del af Pouls tale var hans stærke fokus på ordentlighed. Han mente, at skoler er den sidste bastion for ordentlighed, og lærere og skolepersonale står ofte som garanter for dette, selv når det er svært.

Han nævnte de udfordringer, skolerne står over for i dag, herunder racistiske udtalelser og homofobi, og understregede vigtigheden af at være bevidste om og imødegå disse udfordringer.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Mellemmenneskelighed og tillid

Poul fremhævede tillid og mellemmenneskelige forhold som det vigtigste aspekt ved sit job. Han talte om den tillid, han havde modtaget fra sine kollegaer og elever, og den glæde han fik ved at interagere med de mange mennesker på skolen hver dag.

Han udtrykte stor taknemmelighed for samarbejdet med sine kolleger, især Anette, Morten og Inge, og nævnte de mange morgener, de havde delt sammen før de andre kolleger ankom.

Farvel til buzzwords

Poul sluttede sin tale af med et humoristisk farvel til de mange buzzwords i uddannelsesverdenen, som han måske ikke vil savne så meget. Han nævnte ord som "forandringsprocesser", "relationskompetence" og "digital dannelse" og sagde, at de ofte gik under hans radar.

Men en ting er sikkert, selvom han nu går på pension, vil Poul Højvang altid huske de mange morgener på Østbirk Skole, hvor han blev mødt af glade hilsner fra elever og personale.

At sige farvel til en sådan institution som Poul Højvang er ikke en let opgave, men vi er sikre på, at hans ånd vil leve videre i Østbirk Skoles haller. Vi ønsker ham alt det bedste i hans pensionstid, hvor han vil bruge tiden på sine børnebørn og mange fritidsinteresser. Tillykke med din pensionering, Poul!

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023