FC Horsens søger DBU PigelicensKlubbens mange tiltag skal vurderes af DBU og målet er en licens til gavn for pigefodbolden i Horsens.

DBU har netop forhåndsgodkendt FC Horsens til at søge licens for sæsonen 2021/2022. Drømmen er, at pigespillere kan opnå de bedste udviklingsmuligheder lokalt. Tildeles klubben minimum en licensstjerne vil det være en blåstempling af det udviklingsmiljø for børne- og ungdomsfodbolden, som klubben kan præsentere og har udbygget over de senere år. Oveni vil det sikre en plads i de landsdækkende U16- og U18 DM-rækker efter sommerferien, der betyder opgør mod Brøndby, AGF, Fortuna Hjørring og andre dygtige talentmiljøer.

I de senere år har klubbens ældste ungdomsspillere med ambitioner måttet søge til andre byer for at forfølge deres drømme om at spille på højeste niveau. Med en lokalt funderet licens vil spillerne fremover få optimale betingelser for at skabe sammenhæng i en travl hverdag, hvor både sport og uddannelse kan prioriteres uden at gå på kompromis med trivslen. 

Udvikling sættes i system 

Med DBU´s lancering af en ny Pigelicens, som sigter på at skabe et unikt udviklingsmiljø for piger gennem alle klubbens årgange og hold, er rammen sat for det arbejde, som klubben er i fuld gang med. Uddannede trænere og en nyoprettet stilling som Head of Coaching skal være med til at sikre et klart øget fokus på bedre træning samt holdudvikling, individuel udvikling og et tættere samarbejde mellem trænere på tværs af årgangene.

Team Danmark aftale og nye partnerskaber skal bane vejen

Horsens Kommunes eliteidrætskonsulent Søren Jochumsen ser frem til at følge FC Horsens arbejde med søgning af en DBU Pigelicens.

- Vi er meget tilfredse med samarbejdet med FC Horsens via vores samarbejdsaftale med Team Danmark, hvor pigefodbold er en prioriteret idræt. FC Horsens har blandt andet ydet et stort stykke arbejde omkring morgentræning for kommunens ambitiøse fodboldpiger på tværs af klubber og årgange, hvilket har været med til at løfte niveauet af morgentræningen til et højere niveau.

- At klubben nu søger en Pigelicens, som forhåbentlig kan bringe Horsens ind på landkortet som et stærkt talentudviklingsmiljø for fodboldpiger, hilser vi velkommen. Det vil være med til at dygtiggøre flere lokale fodboldpiger yderligere, og forhåbentligt kan det være med til at fastholde flere piger i Horsens Kommunes pigefodboldklubber fremadrettet – og måske på sigt være med til at vi igen ser spillere opfostret i Horsens på det danske kvindelandshold.

FC Horsens har indgået to nye partnerskaber med efterskolerne BGI Akademiet og Hellebjerg Idrætsefterskole. Her vil efterskolespillere være med til at højne klubbens træningsmiljø og være en aktiv del af klubbens tilbud på ung-senior holdene. Derudover åbner aftalerne op for træningslejre og for tilgang til unikke faciliteter for klubbens spillere. 

Begejstret Talentchef drømmer stort

- I klubben er vi enormt stolte af DBU's forhåndsgodkendelse, som er et kæmpe første skridt på vejen mod licens status, udtaler Talentchef Frank Nielsen. Siden nyheden blev bragt på DBU's hjemmeside, har vi oplevet en overvældende interesse til projektet. Det har været topmotiverende at modtage så mange positive tilkendegivelser fra lokalområdet, og heldigvis deler mange vores passion for pigefodbolden i Horsens. Vi håber med dette initiativ at kunne inspirere endnu flere i regionen til at drømme stort på pigefodboldens vegne og til at give pigerne de bedste muligheder for at drømmene kan opfyldes. Vi glæder os til snart at kunne fortælle om flere nye tiltag på vores rejse, som først lige er begyndt, slutter Frank Nielsen.

Fakta: 

  • FC HORSENS Pigeafdeling
  • Jyllands 5. største pigeklub med 320 aktive medlemmer 
  • Motto: Oplevelser med og uden bold
  • 259 pigespillere 0-18 år
  • 18 hold U6-U18 samt senior og Fodbold fitness
  • 65 frivillige trænere og ledere
  • Arrangør af Danmarks største træningsstævne for piger, Hummel Cup med ca. 1000 aktive deltagere arrangeret af frivillige
  • Pigeaktivitetsudvalg organiserer klubture til Dana Cup og Holland
  • Medarrangør af DBU-events som DBU Pigeraket, DBU Tour og DBU U14 Talenttræf

Er du interesseret i at blive en del af FC Horsens Pigeafdeling, eller er du interesseret i at høre mere om klubbens tiltag kan du kontakte pigeudvalgsformand, Torsten Cargnelli, 2245 6040 eller Talentchef, Frank Nielsen, 2173 4546

FC Horsens

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021