Flot pengegave til Grumstrup ForsamlingshusGrumstrup forsamlingshus og borgerforening er flyvende og efter at have gennemført første etape af totalrenoveringen af køkkenet i landsbyens forsamlingshus, har en kontant påskønnelse fra Sparekassen Kronjyllands Gavefond, gjort det muligt at komme godt i gang med anden etape.

I maj 2020 påbegyndte en række frivillige i Grumstrup første etape af ”Socialt Køkken” og fjernede det gamle depotrum ved forsamlingshuset. Efterfølgende blev der støbt sokkel og lavet vætte og indvendig beklædning.

Her skal et spritnyt og større køkken kunne tages i brug i februar 2021, hvis alt går efter planerne. Det nye køkken bliver på 22 kvm. og med grovkøkken, hæve-sænkeborde, mobile arbejdsborde.

Flot gave fra Sparekassen Kronjylland

Torsdag havde Grumstrup forsamlingshus og borgerforening inviteret til en lille overrækkelsesceremoni hvor kunderådgiver Ove Legarth Bjørn fra Sparekassen Kronjyllands afdeling i Skanderborg taget turen til Grumstrup Forsamlingshus med en check på 40.000 kroner under armen som fortalte ved overrækkelsen:

- Checken er fra Sparekassen Kronjyllands gavefond som støtter gode lokale initiativer. I må have skrevet en god ansøgning, for nu står jeg her en kontant påskønnelse som i kan bruge til anden etape af jeres køkkenprojekt.

En hårdt arbejdende gruppe har brugt lang tid på at stable projektet Socialt Køkken på benene og på at ansøge fondene og har allerede modtaget støtte fra Lokale og anlægsfonden og Sparnord Fonden på hhv. kr. 150.000, - og kr. 25.000, -

Det er godt for fællesskabet

Karen Rud Morthorst som har skrevet de gode fondsansøgninger fortæller:

- Vi vil fortsat søge fondsmidler og lave lokale indsamlinger, som skal sikre finansiering til fase 2, hvor tilbygning og det eksisterende køkken skal bygges op og indrettes.

Forsamlingshuset er populært og bliver brugt meget. I arbejdsgruppen er man ikke i tvivl om, at et bedre køkken øger brugsværdien af forsamlingshuset.

- Vi har fokus på at alle skal kunne bruge køkkenet. Vi får installeret hæve-sænkeborde og mobile arbejdsborde så man kan arbejde uden for køkkenet. Vi har fokus på at vi kan lave mad sammen. Det nuværende køkkener alt for lille, men med udvidelsen bliver det meget bedre.

Skal i gang med anden etape

Inden man kan tage det nye sociale køkken i brug, skal der indkøbes inventar, gulvet skal brækkes op og der skal laves hul i væggen ind til lokalet i forsamlingshuset.
Alt arbejdet bliver udført af frivillige og de professionelle er med når det er krævet som fx ved elinstallationer. Da Corona-restriktionerne sætter begrænsninger, er det et fåtal som kan deltage i arbejdsopgaverne som typisk finder sted i weekenderne. Men sammenholdet og fællesskabet er stærkt i Grumstrup og mange står klar til at hjælpe til, så byens forsamlingshus bliver endnu bedre til gavn for brugerne og projektet er med til at styrke fællesskabet.

Efter overrækkelsen var der kaffe, vin og kagemand fra Kagehuset til de fremmødte i Grumstrup Forsamlingshus.

Kildall

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024